OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

12/11/08

(ΞΑΝΑ) NEA WINDOWS....

Print this post

Η Microsoft, μετά τη σχετική αποτυχία των Vista επιστρέφει με νέα παράθυρα και είναι αποφασισμένη. Όχι άλλα προβλήματα...

Τα Vista ήταν αργά, κατανάλωναν πολύ μνήμη, κατανάλωναν πολύ ενέργεια και ήταν γεμάτα στοιχεία εντυπωσιασμού. Αν και η βασική ιδέα, να αλλάξει δηλαδή ο τρόπος διαχείρισης και πλοήγησης προς το πιο εύχρηστο και θεαματικό, ήταν σωστή, η εκτέλεση της ήταν απογοητευτική. Τα Vista απλώς δεν έτρεχαν στις περισσότερες συσκευές και ειδικότερα στα laptop που αγκομαχούσαν και έβλεπαν τη μπαταρία να εξαντλείται πολύ γρήγορα.

Επόμενο ήταν, η κριτική που δέχτηκαν τα Vista να είναι δριμεία. Αυτό πείσμωσε τους υπεύθυνους της Microsoft που επέστρεψε με νέα «παράθυρα» αποφασισμένη να τα αλλάξει όλα. Και ξεκινώντας από το όνομα που πλέον είναι Windows 7 υπόσχονται ότι θα τρέχουν γρήγορα σε οποιοδήποτε μηχάνημα ακόμα και στα «φτηνά» υπερφορητά netbooks των 300 ευρώ.

Αν αυτό συμβεί τελικά, μένει να το δούμε. Αν και ο κώδικας των Windows 7 είναι ο ίδιος με τα Vista, θα φορτώνουν πιο γρήγορα γιατί οι οδηγοί των συσκευών φορτώνουν παράλληλα αντί ο ένας μετά τον άλλο και έχουν κοπεί υπηρεσίες των Windows που φόρτωναν στο startup, αυτές δηλαδή που οι πιο προχωρημένοι χρήστες πηγαίνουν και σβήνουν στην εκκίνηση. Τα νέα Windows θα καταναλώνουν και λιγότερη μνήμη από το σύστημα γιατί δεν παρεμβαίνουν πλέον στη λειτουργία της κάρτας γραφικών.

Τα Vista επίσης δεν άφηναν τον επεξεργαστή να μπει και να παραμείνει στο «ρελαντί» (idle mode) κάτι που έχει αλλάξει. Επίσης το kernel (το σύστημα που συνδέει μνήμη, επεξεργαστή, συσκευές με τις εφαρμογές) έχει υποστεί βελτιώσεις ώστε η κεντρική μονάδα να λειτουργεί μικρότερη συχνότητα και να παραμένει σε idle περισσότερο χρόνο. Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι να γίνεται οικονομία στην ενέργεια κατά 11% σε σχέση με τα Vista και συνεπώς η μπαταρία των laptop να κρατάει περισσότερο.

Όταν είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν τα Vista, η Microsoft άρχισε να δέχεται πολλά παράπονα από καταναλωτές, bloggers και τα περιοδικά του χώρου για θέματα αξιοπιστίας και απόδοσης. Η κυκλοφορία είχε ήδη καθυστερήσει σημαντικά από την ανακοίνωση τους και ο ερχομός του πρώτου Service Pack πέντε μόλις μήνες μετά ήταν η επιβεβαίωση των φόβων τους. Τα Vista είχαν όντως προβλήματα και τα μάτια τους δεν «έκαναν πουλιά». Αυτή τη φορά η προσέγγιση θα είναι διαφορετική.

Αντίθετα, τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν αρκετά prerelease και την πρώτη beta έκδοση στις αρχές του επόμενου χρόνου σύμφωνα με το Steven Sinofsky, αντιπρόεδρο της Microsoft για τα Windows. Έτσι θα κάνουν οι χρήστες τη βρώμικη δουλειά της δοκιμής, θα έχουν συμμετοχή στην ανάπτυξη του προϊόντος -κάτι που δεν είχε ιδιαίτερη θέση στην κουλτούρα της Microsoft- και τέλος θα υπάρχει άπλετος χρόνος για την διόρθωση αβλεψιών πριν την επίσημη κυκλοφορία.

Τι καινούριο θα δούμε

Συνολικά, τα Windows 7 θα μοιάζουν με μια πιο προσεγμένη έκδοση των Vista και κάποια πράγματα θα είναι απλές βελτιώσεις σε υπάρχοντα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi θα γίνεται με μερικά κλικ από επιλογές του συστήματος και όχι από ανεξάρτητο παράθυρο. Το λειτουργικό θα ελέγχει επίσης ποια εικονίδια θα εμφανίζονται κάτω δεξιά στην μπάρα των Windows και αν θα μπορούν αν εμφανίζουν ειδοποιήσεις ή όχι.

Το σύστημα ελέγχου των λογαριασμών των χρηστών που απογοήτευσε πολλούς στα Vista έχει βελτιωθεί δραστικά δίδοντας περισσότερη ελευθερία στο είδος των ενεργειών που θα έχουν τα προγράμματα που τρέχουν οι χρήστες που είναι κάτω από το διαχειριστή του συστήματος. Επίσης θα ελέγχονται οι ειδοποιήσεις που δίνει το User Account Control.

Η «Κορδέλα», που είδαμε και θαυμάσαμε για τη λογική της στο Office 2007, έχει προστεθεί στο WordPad και στο Paint.



Νέα στοιχεία

Πέρα από τις βελτιώσεις υπάρχουν και καινούρια στοιχεία τα οποία φαίνονται ιδιαίτερα τολμηρά.

Οι νέες βιβλιοθήκες μαζεύουν στοιχεία από όλα τα σημεία στον υπολογιστή εμφανίζοντας τα σε μια ενιαία εικονική βιβλιοθήκη. Έτσι όταν έχετε π.χ. μουσική σε διάφορα drives μια μουσική βιβλιοθήκη καταρτίζει μια ενιαία λίστα δίνοντας πρόσβαση σε όλα από ένα σημείο. Επίσης υπάρχει έλεγχος των φακέλων που συμπεριλαμβάνονται στο χτίσιμο της βιβλιοθήκης.

Ο πολλά βαρύς Media Player των Windows φορτώνει σε δύο εκδόσεις μια γρήγορη και μία στάνταρ.



Ένα νέο χαρακτηριστικό αφορά και τις αλλαγές μεγέθους στα διάφορα παράθυρα που γίνονται πιο γρήγορα και αυτόματα όταν το παράθυρο τραβιέται στην άκρη της οθόνης.

Τέλος, η Γραμμή Εργασιών είναι πλήρως ανανεωμένη δίνοντας άμεση πρόσβαση στα μενού των προγραμμάτων και νέα εμφάνιση που παραπέμπει έντονα στο Dock των MacOs. Περνώντας το ποντίκι πάνω από το Dock δίνει μια γρήγορη προεπισκόπηση των παραθύρων που είναι ανοιχτά από κάθε πρόγραμμα.


Πηγή: men24.gr

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP