OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

13/11/08

Leroy Merlin και στη Θεσσαλονίκη...

Print this post


Το δεύτερο κατάστημά της στην Ελλάδα ( το πρώτο κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα )και το πρώτο της στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου η γαλλική πολυεθνική εταιρεία Leroy Merlin, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας προϊόντων και λύσεων για το σπίτι στην κατηγορία do it yourself. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αναπτύσσεται σε χώρο 8.500 τμ, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 42 στρεμμάτων και απασχολεί προσωπικό 165 ατόμων.

H στεγασμένη επιφάνεια του Leroy Merlin Θεσσαλονίκης είναι περί τα 8.500 τ. μ., κι έχει αναπτυχθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας σχεδόν 42 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει στο αλλοδαπό fund Pradera. H διοίκηση του τελευταίου, ως φορέας υλοποίησης της επένδυσης, έχει συμφωνήσει με τη γαλλική πολυεθνική να της εκχωρήσει το κτήριο με μακροχρόνια (σ.σ. διάρκειας 20-25 χρόνια) σύμβαση μίσθωσης.

H συνολική επένδυση της Pradera, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τοπικής αγοράς, προϋπολογίζεται (σ.σ. για την αγορά ακινήτου και ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων) στο ποσό των 15-17 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό ποσό έχει επενδυθεί και από τη Leroy Merlin για τα προς πώληση προϊόντα.

Στόχος της Leroy Merlin είναι να αμφισβητήσει την κυριαρχία της γερμανικής πολυεθνικής Praktiker, η οποία -λόγω μακρόχρονης παρουσίας (από το 1991)- έχει καταστεί ηγέτης της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία των προϊόντων do it your self. H μάχη επιρροής στην αγορά ανάμεσα στους δύο «γίγαντες» αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον, καθώς όπως έχει γνωστοποιήσει η Leroy Merlin στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει, προϊόντος του χρόνου, 15 καταστήματα σε Eλλάδα και Kύπρο.

Ως εκ τούτου θα βρεθεί απέναντι στην Praktiker Hellas, η οποία διαθέτει ήδη 11 σημεία πώλησης, σχεδιάζει άλλα 2-3 σε Aνατολική Mακεδονία και Θράκη, τα επόμενα 2-3 χρόνια και υπολογίζει πως με ένα δίκτυο συνολικά 20 καταστημάτων μπορεί να καλύψει όλη την ελληνική επικράτεια.

O ανταγωνισμός θεωρείται βέβαιο πως θα ενισχυθεί περαιτέρω από την επόμενη χρονιά, καθώς από το 2009 στην αγορά θα εισέλθει και η αλυσίδα OBI, που φέρνει στην Eλλάδα η εισηγμένη SATO.

Το λανσάρισμα των προϊόντων της Leroy Merlin ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2005. Η εταιρεία επιλέγει καταστήματα κοντά σε μεγάλες πόλεις (μέσος όρος έκτασης 9.000 τετρ. μ.), τα οποία αναπτύσσονται σε πέντε τμήματα (μαστόρεμα, οικοδομή, κηπουρική, μπάνιο και διακόσμηση). Η ιστορία της αλυσίδας αρχίζει το 1923, όταν οι σύζυγοι και συνεταίροι Adolphe Leroy και Rose Merlin ανοίγουν ένα κατάστημα με αμερικανικά στοκ είδη. Το 1960 η εταιρεία, με την επωνυμία πλέον Leroy Merlin, ανοίγει στη Βόρεια Γαλλία το πρώτο κατάστημα ειδών μαστορέματος. Το 1979 υπογράφεται συμφωνία με τον όμιλο Auchano, ο οποίος στη συνέχεια εξαγοράζει την επιχείρηση. Έκτοτε η εταιρεία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς εκτός των γαλλικών συνόρων.

Τι προϊόντα όμως έχει η Leroy Merlin και ποιες είναι οι διαφορές απ τους ανταγωνιστές της?
Ανάμεσα σε 38.000 κωδικούς προϊόντων, μπορεί κανείς, λοιπόν, να βρει ό,τι χρειάζεται από βασικά υλικά κατασκευών, ξυλεία, δάπεδα (παρκέ και πλακίδια), οικοδομικά είδη, ηλεκτρολογικά είδη, υδραυλικά και πάσης φύσεως εργαλεία. Ακόμα υπάρχουν αμέτρητα είδη διακόσμησης, με έμφαση και στο παιδικό δωμάτιο, φωτιστικά, χαλιά, κορνίζες, είδη μπάνιου, τακτοποίησης καθώς και τζάκια. Τέλος, στo Leroy Merlin μπορεί κάποιος να βρει λειτουργικές και διακοσμητικές προτάσεις για το πιο μυροβόλο μέρος του σπιτιού, τον κήπο και το μπαλκόνι.

2 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Ανώνυμος,  18/12/08 09:57  

Πήγα στο μαγαζί πριν λίγες μέρες και καμίά σχέση με το Praktiker.
Του ρίχνει χαλαρά ...

Ανώνυμος,  26/12/08 19:06  

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟ LEROY MERLIN ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΧΑΛΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΛΕΙΑ....ΧΑΛΑΡΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP