OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

30/9/08

Α ΡΕ ΖΗΣΗ...

Print this post

11 χρόνια πριν, γράφτηκε μία απ τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ήταν 30 Σεπτεμβρίου 1997, όταν ο δικέφαλος έφευγε με το 1-1 απ το Χάιμπουρι και έπαιρνε την πρόκριση κόντρα στην (μετέπειτα νταμπλούχο Αγγλίας) Άρσεναλ.

Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα την Arsenal με 1-0, με γκόλ του Φραντζέσκου. Στον επαναληπτικό στην Αγγλία ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ απ το 22ο λεπτό με γκολ του Μπέργκαμ, όταν ο Ζήσης Βρύζας με σουτ ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας τον δικέφαλο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA και τους 3.000 έλληνες φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρόν στο Λονδίνο, στα ουράνια.

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ αποτελεί τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πέρα απ το όνομα του αντιπάλου, οι όποιες συγκρίσεις (και) εκείνη την εποχή προκαλούν ίλιγγο. Ο δικέφαλος είχε παίκτες όπως ο Κωλομπούρδας, ο Βελής, ο Αργυρίου, ο Κατσούρης, ο Μιχόπουλος, ο Καπετανόπουλος, ο Ζαφιρίου, ο Τασιόπουλος ο Σιδηρόπουλος, o Ζουμπούλης, ο Nagbe, ο Comimges και τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Ζαγοράκη, Βρύζα, Φρατζέσκου, Τουρσουνίδη και Olivarez. Χαρακτηριστικό γνώρισμα εκείνης της ομάδας ήταν το πάθος, ένα πάθος που πήγαζε απ τα θεωρητικά μεγάλα ονόματα της ομάδας και περνούσε σε όλους, με τη σημαντική συμβολή του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο δικέφαλος είχε απέναντι του ένα μεγαθήριο με παίκτες όπως ο Vieira, o Petit, o Adams, o Wright, o Overmars, o Seaman και προπονητή τον Venger. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εκείνη τη σεζόν η Άρσεναλ αναδείχθηκε νταμπλούχος Αγγλίας.

Το 1-0 στην Τούμπα :



Το ιστορικό γκολ του Βρύζα :



0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP