OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

2/1/08

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΗ-Σ..................

Print this post







O Zήσης Βρύζας θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. Ο Ζήσης σταματάει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΑΣ.

Η σημερινή ανακοίνωση τουν Ζήση Βρύζα αναφέρει:

"Aποφάσισα να σταματήσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο και τον Προπονητή για την απόφαση που πήρα και έγινε απόλυτα σεβαστή. Από κοινού αποφασίσαμε ο τελευταίος μου αγώνας να είναι αυτός απέναντι στην ΑΕΛ, στην Τούμπα.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές και τους συμπαίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα στον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, την Περούτζια, την Φιορεντίνα, την Τορίνο, τη Θέλτα και την Εθνική Ομάδα. Μα πιο πολύ ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ που με έκανε να δεθώ τόσο πολύ με αυτόν το Σύλλογο και τους Έλληνες φιλάθλους που μου δείχνουν με κάθε ευκαιρία την εκτίμησή τους".

Ο Ζήσης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1973 στην Καβάλα και ποδοσφαιρικά ανδρώθηκε στην Ξάνθη , στην οποία είχε τις πρώτες συμμετοχές του τη σεζόν 1991-92 σε ηλικία 19 ετών. Στην πρώτη του σεζόν στην ακριτική ομάδα είχε 12 συμμετοχές και 3 γκολ, στη συνέχεια όμως ακολούθησαν 4 σεζόν όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος! Συνολικά είχε 122 εμφανίσεις και 31 γκολ στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Ξάνθης.

Με 26 εμφανίσεις και 12 γκολ τη σεζόν 1995-96 , η μετεγγραφή σε μεγάλη ομάδα δεν άρχισε να έρθει. Το καλοκαίρι του 1996 , ο τότε πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ , Γιώργος Μπατατούδης , ανακοινώνει την απόκτηση του για 4 χρόνια.

Η πρώτη του χρονιά στην ομάδα ήταν αρκετά καλή. Βασικός για όλη τη σεζόν και απολογισμός 31 συμμετοχές και 9 γκολ. Η πολύ καλή ηλικία του άφηνε πολλές ελπίδες για το μέλλον, αυτό που όμως έβαλε τον Ζήση στις καρδιές των οπαδών του ΠΑΟΚ ήταν τα γκολ του , τα οποία αν και σχετικά λίγα έμειναν αξέχαστα. Ειδικά τα δύο με τον συμπολίτη σε ένα αξέχαστο παιχνίδι , από πολλές απόψεις το οποίο έστειλε τον Άρη καρφί στην Β’ Εθνική και την Τούμπα να τραγουδάει «Βάλε τα σκουλήκια μες στην πρίζα Ζήση Βρύζα».



Η επόμενη χρονιά αρχίζει με ένα γκολ που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στις καρδιές όλων των Παοκτσήδων. Γκολ στο Highbury στο 88’ από τον Ζήση Βρύζα ο οποίος χόρεψε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Arsenal και της Εθνικής Αγγλίας και πλάσαρε ιδανικά τον Seaman , διαμορφώνοντας το 1-1 , το οποίο έδινε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ κόντρα στην μεγάλη τότε Arsenal των Seaman, Adams, Petit, Bould, Parlour, Vieira, Overmars, Anelka, Wright, Bergkamp κλπ και μετέπειτα νταμπλούχου Αγγλίας .



Η συνέχεια δεν θα είναι τόσο καλή μιας και ο Ζήσης αν και παραμένει βασικός δεν έχει την ίδια επαφή με τα δίχτυα και η μουρμούρα ήταν χαρακτηριστικό της κατάστασης. Συνολικά στις επόμενες τρεις σεζόν θα έχει 87 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μόλις 10 γκολ και σύνολο στην τετραετή παρουσία του στον ΠΑΟΚ 118 συμμετοχές και 19 γκολ!

Ο προπονητής της Perugia Serse Cosmi βλέποντας πράγματα που εμείς δεν βλέπαμε και εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες και το στυλ παιχνιδιού του θα τον φέρει στην Ιταλία το καλοκαίρι του 2000. Έτσι ο Ζήσης σε ηλικία 27 ετών αφήνει την Ελλάδα και πάει να κυνηγήσει το όνειρο στην Ιταλία.


Κανείς δεν περίμενε την καριέρα που θα κάνει εν τέλει εκεί όμως. Για τρεις χρονιές θα είναι βασικότατος και με τις εμφανίσεις του αποσπά τα θετικά σχόλια όλων των Ιταλών δημοσιογράφων. Όπως και στον ΠΑΟΚ το γκολ δεν ήταν ο τομέας του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πετύχαινε γκολ και μάλιστα πολύ σημαντικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες του Campionato.

Σε τρεις σεζόν είχε 97 εμφανίσεις και 22 γκολ και το όνομά του «έπαιξε» σε διάφορα μεταγγραφικά σίριαλ της Ιταλίας.

Η τέταρτη και τελευταία σεζόν του στην Περούτζια θα είναι «μισή» μιας και θα παραχωρηθεί στην Φιορεντίνα αφού προλάβει πρώτα όμως να αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια και να πετύχει 3 γκολ. Συνολικός απολογισμός στην καριέρα του στην Περούτζια 117 εμφανίσεις και 25 γκολ!

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2003-04 με τη φανέλα της Φιορεντίνα θα έχει 20 εμφανίσεις και 4 γκολ. Και φυσικά εκείνο το καλοκαίρι θα είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδος στο Euro 2004 της Πορτογαλίας.

Στις καρδιές μας μπήκε ο Ζήσης Βρύζας και για τον αγώνα που έδωσε με την Περούτζια εναντίον του άρη στην Τούμπα. Όταν η ομάδα του πέτυχε γκολ έβγαλε την φανέλα της Περούτζια και από κάτω έδειξε τον δικέφαλο αετό του ΠΑΟΚ.



Ο Otto Rehagel τον εμπιστευόταν απόλυτα με το κλασικό του παιχνίδι «ανοίγω χώρους, τραβάω τους αντιπάλους πάνω μου και σπάω την μπάλα την κατάλληλη στιγμή» και ήταν πάντα στις βασικές επιλογές του Γερμανού.


Φυσικά όπως σε όλη την καριέρα του τα γκολ που πετύχαινε ήταν μεν λίγα αλλά υψίστης σημασίας, έτσι και το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρωσία, χωρίς το οποίο θα είχαμε αποχαιρετήσει τη διοργάνωση πολύ νωρίς! Έπειτα στις 4 Ιουλίου 2004 θα στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στα 31 του χρόνια, κάτι το οποίοι πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν ποτέ!

Η επόμενη σεζόν 2004-05 θα τον βρει στην Ισπανία να αγωνίζεται με τη φανέλα της Celta Vigo για την Segunda Division και να πετυχαίνει 7 γκολ σε 32 αγώνες.

Έπειτα ξαναγυρνάει στην Ιταλία για να παίξει για λογαριασμό της Torino χωρίς όμως να καταφέρνει να «πιάσει» και θα έχει μόλις 8 συμμετοχές τη σεζόν 2005-06.

Τελικά ξαναγυρνάει στην Ελλάδα και στην ομάδα που ξεκίνησε την Ξάνθη με την οποία θα έχει 16 εμφανίσεις και 1 γκολ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν πολύ πιθανό να κρεμάσει τα παπούτσια του και αν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η ανάληψη όμως της προεδρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον φίλο του Θοδωρή Ζαγοράκη τον ξαναέφερε στην Τούμπα ώστε να κλείσει αυτή την 17χρονη καριέρα στην ομάδα της καρδιάς του.

Θα υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών όμως τελικά οι τίτλοι τέλους θα πέσουν πιο σύντομα στις 6 Ιανουαρίου 2008 με τελευταίο του παιχνίδι αυτό απέναντι στην Λάρισα στην Τούμπα! Έπειτα θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος στο Δικέφαλο.

Έτσι λοιπόν το παιχνίδι με τη Λάρισα θα έχει και χαρακτήρα αποχαιρετιστήριας φιέστας προς τιμήν του Ζήση Βρύζα , ενός ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε όσο λίγοι παίχτες από τον κόσμο του Δικεφάλου. Σ’ ευχαριστούμε πολύ για ότι μας προσέφερες Ζήση και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια σ’ αυτή τη νέα πρόκληση της ζωής σου!



0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP