OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

3/1/08

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2007

Print this post


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:

Ο Νίκος Κούρκουλος φωνάζει για τελευταία φορά “όχι άλλο κάρβουνο”.


Η Ρουμανία και η Βουλγαρία εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκδηλώνεται τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Αποχωρεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Πρόστιμο 150.000 ευρώ επιβάλλεται από το ΕΣΡ στο τηλεοπτικό κανάλι Alter για τις εκπομπές «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με θέμα το μαύρο χρήμα στην πολιτική.

Ο Αρμένιος εκδότης-δημοσιογράφος Χραντ Ντικ δολοφονείται στην Κωνσταντινούπολη από 17χρονο φανατικό του παν-Τουρκισμού, αφήνοντάς μας με την απορία καθώς ξέρουμε ότι το βαθύ κράτος της φίλης και γείτονος έχει περάσει προ πολλού την εφηβεία και αριθμεί περισσότερον από έναν αιώνα ζωής.

Ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στον Ολυμπιακό αντικαθιστώντας τον Τροντ Σόλιντ. Ο Βίκτορ Μουνιόθ δίνει στον πιτσιρικά Σωτήρη Νίνη φανέλα βασικού.Ο Γκιγιέρμο 'Ογιος αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του 'Αρη, ενώ τα επεισόδια εντός κι εκτός γηπέδων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ειδησεογραφίας.

Εναέρια ακροβατικά και συναυλίες στη Νέα Υόρκη συνόδευσαν το ντεμπούτο των Windows Vista σε 70 χώρες. Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση των Windows XP, το νέο λειτουργικό σύστημα υπόσχεται κομψότερα γραφικά, αυξημένη ασφάλεια και καλύτερη διαχείριση των ψηφιακών πολυμέσων. Τα Vista, των οποίων η ανάπτυξη κόστισε γύρω στα 6 δισ. δολάρια, εκτιμήθηκε ότι θα εγκατασταθούν σε πάνω από 100 εκατ. υπολογιστές τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους.




ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:



Η ΤΑΙΝΙΑ «Ο πληροφοριοδότης» του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε, που στρέφει μία εταστική ματιά σε ένα επεισόδιο διαφθοράς στην αστυνομία της Βοστώνης, απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην 79η τελετή απονομής των φημισμένων κινηματογραφικών βραβείων.
«Ο Πληροφοριοδότης» επεκράτησε άλλων τριών εξίσου σημαντικών ταινιών, της μεξικανικής ταινίας «Βαβέλ», του πολεμικού έπους «Γράμματα από την Ίβο Τζίμα» του Κλιντ Ίστγουντ, και της «Βασίλισσας», που αναφέρεται στην βρετανική βασιλική οικογένεια.


Ο Διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος βρίσκεται νεκρός στα σκαλιά μικροαστικής πολυκατοικίας. Πριν προλάβει να ξεσπάσει αντιτρομοκρατική υστερία, προκύπτει ερωτικό πάθος εκτός οικίας και ξεφυσάμε ανακουφισμένοι γνωρίζοντας πως τα λατρεμένα Viagra μας πιάνουν , επιτέλους, τόπο.

Τα χέρια έδωσαν για την εξαγορά της ΤΙΜ Hellas ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Νακίμπ Σαουίρις και οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Apax Partners και TPG. Το τίμημα της πώλησης της ΤΙΜ ανήλθε συνολικά σε 3,4 δισ. ευρώ και η εταιρεία μετονομάστηκε σε Wind Hellas. Πλέον τα ελληνικά τηλεπικοινωνιακά συμφέροντα του κ. Σαουίρις διαθέτουν ισχυρά ερείσματα, σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, αλλά και Internet.

Η ΑΕΚ χάνει από τον Παναθηναϊκό με 4-1 και οι δρόμοι του Ντέμη Νικολαϊδη με τον Ιλια Ιβιτς χωρίζουν λόγω διαφοράς φιλοσοφίας.Αρχές Φεβρουαρίου, τον τίτλο στο τουρνουά του Ζάγκρεμπ κατακτά ο ελληνοκύπριος τενίστας Μάρκος Παγδατής. Περίπου 2,5 χρόνια μετά την κατάκτηση του EURO 2004 o Βασίλης Τσιάρτας αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Συνεπής με τον χαρακτήρα που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα, τόνισε ότι «φεύγει με το κεφάλι ψηλά». Ευχαρίστησε πολλούς στην αποχαιρετιστήρια συνέντυξη Τύπου του, ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου σε Ότο Ρεχάγκελ και Ντέμη Νικολαΐδη.


ΜΑΡΤΙΟΣ:

Την ώρα που εντός της Βουλής ολοκληρωνόταν ο κύκλος της διαδικασίας αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, που θα διέπει τη λειτουργία των Α.Ε.Ι., με την ψήφιση του νόμου-πλαισίου από τους βουλευτές της Ν.Δ., ακριβώς απέξω βόμβες μολότοφ, δακρυγόνα και χημικά μετέτρεπαν την καρδιά της πρωτεύουσας σε θάλαμο αερίων. Είχε προηγηθεί «ξήλωμα» πεζοδρομίων, πυρπόληση κάδων απορριμμάτων, τραυματισμοί, και ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων. Οταν η αστυνομία αποφάσισε να κινηθεί, διαλύθηκαν. Ωστόσο, έγιναν 47 προσαγωγές και 11 συλλήψεις!!!

Έσπασε ταμία και ρεκόρ η ταινία 300, που λόγω θεματολογίας -οι 300 του Λεωνίδα και η μάχη των Θερμοπυλών- έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα. Παρά τις μέτριες κριτικές, τις πρώτες τέσσερις ημέρες προβολής στις ελληνικές αίθουσες η ταινία του Ζακ Σνάιντερ, που στηρίζεται στο γνωστό κόμικ του Φρανκ Μίλερ, έκοψε πάνω από 300.000


Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία υπέγραψαν στην Αθήνα τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Κ.Καραμανλή, της Βουλγαρίας Σ.Στάνισεφ και του Ρώσου προέδρου Βλ.Πούτιν.

Ενας 22χρονος, ο Μιχάλης Φιλόπουλος, οπαδός του ΠΑΟ, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από άγρια συμπλοκή, σώμα με σώμα, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου, κοντά στο κλειστό γήπεδο Παιανίας, όπου διεξαγόταν αγώνας μεταξύ των ομάδων βόλεϊ γυναικών των δύο συλλόγων. Ενδεικτικό της σύγχυσης που προκάλεσε το συμβάν ήταν η δήλωση του υπ. Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα: «Στην προκειμένη περίπτωση το προλάβαμε μερικώς το κακό, ο θάνατος πιθανόν προκλήθηκε από σύγκρουση με αυτοκινητιστή»...!!!!!

Τα ΚΑΠΗ (!!!) της Εθνικής μας ομάδας γνωρίζουν την εντός έδρας ήττα από την Τουρκία με 4-1.



ΑΠΡΙΛΙΟΣ:


Το «Sea Diamond» εξαφανίζεται στο βυθό της θάλασσας στην καλντέρα της Σαντορίνης.Δύο αγνοούμενοι, ένας 45χρονος Γάλλος και η 16χρονη κόρη του, ήταν ο πρώτος απολογισμός, ενός παράδοξου ναυαγίου, του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», στις ακτές της Σαντορίνης.



Ο ξυλοδαρμός του αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη από υπάλληλο στη φυλακή του Μαλανδρίνου έγινε η αφορμή να ξεσπάσει μπαράζ εξεγέρσεων -περιορισμένων και μη- σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Παντού αναστάτωση και ανυπακοή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό, αλλά και για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Την ίδια ώρα, αυξάνονταν τα κρούσματα αυτοκτονιών κρατουμένων, είτε στα κελιά είτε στα αστυνομικά τμήματα. Επισήμως το υπουργείο Δικαιοσύνης μιλά για φυσιολογικό αριθμό θανάτων κρατουμένων για σειρά λόγων.

Στο στόχαστρο του Συνηγόρου του Καταναλωτή, αλλά και της Δικαιοσύνης βρέθηκαν τα «ροζ» DVD, που διανέμονταν σε καθημερινή πλέον βάση από ορισμένες εφημερίδες. Ο Συνήγορος ανέφερε ότι η χρήση των εφημερίδων ως μέσου διακίνησης αυτών των DVD κρίνεται αθέμιτη και δεν συνάδει με τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων. Η Δικαιοσύνη προανήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ η επίσημη Πολιτεία σημείωσε ότι το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί «ομολογία ήττας» για την ενημέρωση. Τελικά, το «θαύμα» κράτησε -όπως πάντα- λίγες ημέρες. Οι «ροζ» αποχρώσεις χάθηκαν από τις εφημερίδες προσωρινά και όταν ο θόρυβος καταλάγιασε, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

Επίθεση με αυτόματο όπλο και χειροβομβίδα εξαπέλυσαν άγνωστοι κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία. Λίγες μέρες αργότερα, η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με προκήρυξη, στην οποία μάλιστα εξαπολύει απειλές κατά των υπουργών Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα και Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.

Παραίτηση –του έμπειρου σε αυτές- Τσιτουρίδη, καθώς αποκαλύπτεται πως στενός του κορσές-συνεργάτης είχε έφεση στις offshore monkey business. Το ελληνικό πολιτικό Shortbus συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του προς την κορύφωση (στα μούτρα μας).


Με την ελληνική κοινή γνώμη να έχει παγώσει από τη δολοφονία Φιλόπουλου, στις 4 Απριλίου η Διυπουργική Επιτροπή αποφασίζει την κατάργηση 270 συνδέσμων φιλάθλων για την πάταξη της βίας στο χώρο του αθλητισμού.Προφυλακιστέοι κρίνονται μετά την απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας οι οκτώ από τους 12 νεαρούς που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη θανατηφόρα συμπλοκή στην Παιανία. Περαιτέρω, αναβάλλονται πολλές διοργανώσεις ομαδικών αθλημάτων, μεταξύ των οποίων και το All Star Game ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός επικρατεί του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη… και μετά το χάος. Οι πράσινοι αγνοούν τη νίκη, την ώρα που ο Μπούσι προσπαθεί να πείσει πως δεν έφτυσε τον Παπαδόπουλο, αλλά δεν γλυτώνει το πρόστιμο.


ΜΑΪΟΣ

Πεθαίνει στα 30 της η Αμαλία Καλυβίνου, η πιο πικρά διάσημη ελληνίδα βλόγερ. Οι θύτες γνωστοί, κυκλοφορούν – και θα κυκλοφορούν εσαεί ελεύθεροι-ανάμεσά μας. «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...»

Στις 3 Μαΐου εξαφανίζεται από το τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λους στην Πορτογαλία η τρίχρονη Βρετανίδα Μαντλίν Μακ Καν. Από εκείνη τη στιγμή ξετυλίγεται ένα σήριαλ γύρω από την εξαφάνιση της μικρής. Η πορτογαλική αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με πρώτο εκείνο της απαγωγής, ενώ οι γονείς ξεκινούν εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού. Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι γονείς της μικρής Κέιτ και Τζέρι Μακ Καν μετά από πολύωρη ανάκριση ανακηρύσσονται επισήμως ύποπτοι και επιστρέφουν στη Βρετανία. Και οι έρευνες συνεχίζονται.......



'Ενοχοι κρίθηκαν στο Εφετείο οι 13 από τους 17 καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17Ν.
Η συνολική, κατά συγχώνευση, ποινή τους ανήλθε σε 44 ισόβια, 264 χρόνια και 3 μήνες και χρηματική ποινή 64.400 ευρώ.

Το τραγούδι της Σερβίας, μια μπαλάντα με παραδοσιακά στοιχεία και σέρβικο στίχο, ήταν αυτό που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή όλης της Ευρώπης στον 52ο διαγωνισμό της Eurivision, τον οποίο το 2007 φιλοξένησε το Ελσίνκι των Lordi. Η Σέρβα Μαρίγια Σερίφοβιτς (η οποία θύμισε σε όλους τον δημοσιογράφο Στ.Κόλκα)ερμήνευσε εξαιρετικά το Molitva προκαλώντας αίσθηση, και τελικά συγκέντρωσε 268 βαθμούς που φέρνουν τον επόμενο διαγωνισμό στο Βελιγράδι. Για την Ελλάδα ο Σαρμπέλ τραγούδησε Γεια σου Μαρία και συγκέντρωσε 139 βαθμούς, που του χάρισαν την έβδομη θέση.



Με σημαντική καθυστέρηση και περισσότερο δημόσιο χρήμα θα υλοποιηθεί τελικά το Galileo, το ευρωπαϊκό δορυφορικό δίκτυο πλοήγησης, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το αμερικανικό GPS. Η ιδιωτική κοινοπραξία που είχε αναλάβει τα δύο τρίτα του κόστους τελικά κατέρρευσε, λόγω εσωτερικής διαμάχης και αμφιβολιών για τη βιωσιμότητά του. Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε επιπλέον κοινοτικά κονδύλια 2,4 δισ. ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν τελικά το Νοέμβριο. Τώρα αναμένεται η εκτόξευση του δεύτερου από τους 30 δορυφόρους, με στόχο το σύστημα να λειτουργήσει το 2013.

Όπως και το 1994, η Αθήνα αποδείχθηκε γούρικη για την Μίλαν, που κατέκτησε τον 7ο τίτλο της ιστορίας της. Αντίθετα η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να επαναλάβει το θαύμα του 2005 στην Κωνσταντινούπολη, παρά το γεγονός ότι έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο μέρος. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν των «reds» με 2-1 στον τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ, οι Αγγλοι οπαδοί όμως έκλεψαν την παράσταση το... εορταστικό τριήμερο.


Στις 5 Μαΐου η Λάρισα κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ιστορία της, καταβάλλοντας τον "αναιμικό" Παναθηναϊκό στον τελικό του Βόλου, με 2-1.
Πάντως, την επόμενη μέρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟ παρηγορούνται, καθώς η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατακτά τον 4ο ευρωπαϊκό της τίτλο στον τελικό της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι "πράσινοι" υπερίσχυσαν με 93-91 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Θοδωρή Παπαλουκά.
Ο Ολυμπιακός κατακτά ξανά το πρωτάθλημα

IOYNIOΣ


«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο σπουδαίος κωμικός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου Σωτήρης Μουστάκας. Αφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο σανίδι του θεάτρου, στη διάρκεια πρόβας για την προετοιμασία της παράστασης «Πλούτος» του Αριστοφάνη. Ήταν γεννημένος το 1940 στη Λεμεσό της Κύπρου. Τελευταίος του ρόλος στον κινηματογράφο η υπερπαραγωγή του Γιάννη Σμαραγδή «Ελ Γκρέκο», ενώ στη διάρκεια της καριέρας του χάρισε απλόχερα το γέλιο μέσα από τις παραστάσεις και τις ταινίες του. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου, η οποία πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα.


Θεαματικός αυτοξυλοδαρμός αλλοδαπών στο Α.Τ.Ομόνοιας , μοντάζ και λήψεις που θα ζήλευε το Δόγμα 95, αυτοί δεν ήταν σωματασφαλίτες, τα μπάσταρδα του Λαρς φον Τρίερ ήταν.

Το ευρώ θα είναι το νόμισμα της Κύπρου και της Μάλτας από την 1η Ιανουαρίου 2008, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το πράσινο φως στις δύο χώρες για την ένταξη στην ευρωζώνη. Ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός το μεγαλύτερο επίτευγμα στον οικονομικό τομέα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
Μνήμες από τις φονικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου του 2005 «ξύπνησαν» στους Βρετανούς τα παρ" ολίγον τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λονδίνο και Γλασκώβη. Η αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρίσκονταν σε δύο οχήματα στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ φλεγόμενο αυτοκίνητο προσέκρουσε στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του αεροδρομίου της Γλασκώβης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε τη μεγάλη απόφαση. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο για να ηγηθεί του της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ελπίδα ότι θα βρει λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας του «Δικεφάλου». Αναλαμβάνοντας μάλιστα τα ηνία της διοίκησης είχε θέσει μία σοβαρή προϋπόθεση: να υπάρξει λύση στο ζήτημα των χρεών μέχρι τις 18 Ιουλίου. Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε αλλά ουσιαστική λύση δεν έχει ακόμα δοθεί καθώς το ύψος των βεβαιωμένων χρεών της ΠΑΕ είναι κατά πολύ ψηλότερο από αυτό που νόμιζε η διοίκηση Ζαγοράκη. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας έχει στο πλευρό του τον κόσμο της ομάδας, μετέχουν μαζί σε συλλαλητήρια και ακόμα παλεύουν για τη σωτηρία του ΠΑΟΚ.


Στην Πάρνηθα, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ.Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν στάχτη περισσότερα από 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης, μεταξύ των οποίων το 80% σπάνιου ελατοδάσους. Κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δρυμού και σχεδόν εξαφανίστηκαν τα περίπου 450 κόκκινα ελάφια που ζούσαν στο βουνό.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Έπειτα από ένα σχεδόν τρίμηνο οσμώσεων, η ΔΕΗ και η Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία Ναγκίμπ Σαουίρις φθάνουν στην χειραψία για την πώληση της Tellas έναντι 175 εκατ. ευρώ. H ελληνική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας και Internet προστίθεται έτσι στο δυναμικό της τρίτης μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Wind Hellas (πρώην TIM) της οποίας τον έλεγχο έχει αποκτήσει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας το Φεβρουάριο.

Οι εκλογές στην Τουρκία, μέσα στον θερμό και άνυδρο Ιούλιο, ήταν η κορύφωση ενός πολιτικά καυτού εξαμήνου. Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το κεμαλικό κατεστημένο περιστράφηκε γύρω και από την προάσπιση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. Η μαντίλα, όπως αυτή που φορούν οι γυναίκες πάνω από την κάλπη, τέθηκε στο κέντρο της διαμάχης. Τελικά, η κεμαλική παράταξη έχασε την μάχη, τουλάχιστον μέσα στη Εθνοσυνέλευση, όπου είδε τη δύναμή της να συρρικνώνεται.

Οι Τουρκικές αρχές ανακοινώνουν στον Γιώργο Νταλάρα πως δεν μπορεί να δώσει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη λόγω επαναστατικού περιεχόμενου των ασμάτων του, καθώς η ασφάλεια των διερχόμενων tankers κρίνεται επισφαλής ενόσω ο Βόσπορος θα φλέγεται.

Νέα σελίδα στον Ηρακλή. Ο Γιώργος Σπανουδάκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ και μεταβίβασε τις μετοχές του -χωρίς ανταλλάγματα- στον Αντώνη Ρέμο και τους συνεργάτες του.

Η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται και αυτό το κατάλαβαν με πικρό τρόπο οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Το 1998, Ελλάδα και Ισπανία είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων και οι «φούριας ρόχας» είχαν πάρει τη νίκη με 1-0, με το μοναδικό γκολ να προέρχεται από λάθος του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Εννιά χρόνια αργότερα και ένα ηλικιακό επίπεδο πιο κάτω, μια λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Στρατηλάτη κόστισε στην εθνική ομάδα την ήττα με το ίδιο σκορ και την απώλεια του τροπαίου. Όπως και να έχει, όμως, οι «μικροί» έδειξαν ότι έχουν πάρει το δρόμο που χάραξαν οι «μεγάλοι» το 2004 στην Πορτογαλία και γέμισαν ελπίδες τους φιλάθλους για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πείσει τη σύζυγο του Μορφέο να έρθει στην Ελλάδα. Για τον παίκτη ποιος νοιάζεται; Ο Ριβάλντο κλέβει την παράσταση στην προετοιμασία της ΑΕΚ και λέει το πρωτότυπο: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου κάνω τόσο δυνατή προετοιμασία».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Οι φλόγες όχι μόνο δεν έσβησαν τον Αύγουστο, αλλά μαζί τους γιγαντώθηκε και η καταστροφή. Η μάνα που βρέθηκε απανθρακωμένη με τα τέσσερα παιδιά της, οι πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να καλύψουν... την πολιτική ανυπαρξία και άνθρωποι που έχασαν συγγενείς και περιουσίες, είναι οι τραγικές φιγούρες του θεάτρου του παραλόγου στο οποίο πήραν μέρος χωρίς τη θέλησή τους. Συνολικά από τις 6.000 πυρκαγιές 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2,5 εκατ. στρέμματα γης κατακάηκαν.



Μπροστά στο πρωτοφανές δράμα των πυροπαθών, η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν το Ειδικό Ταμείο Αρωγής και, κυρίως, οι αποζημιώσεις 3.000 έως 10.000 ευρώ που δίνονται μόνο με μια υπεύθυνη δήλωση. Το τολμηρό μέτρο αποδίδει ως προς την ταχύτητα εξυπηρέτησης των δικαιούχων, δημιουργεί όμως και (ελάσσονα ευτυχώς) παρατράγουδα, με ανθρώπους που έσπευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στην Πελοπόννησο για να λάβουν το βοήθημα χωρίς να το δικαιούνται.

Σάλος επικράτησε το καλοκαίρι με τις βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς «μηχανογραφικό σφάλμα» του ΓΕΕΘΑ είχε ως αποτέλεσμα, 300 μαθητές να μην ξέρουν σε ποια σχολή έχουν εισαχθεί. Αυτό διότι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εξαιτίας του λάθους δεν πέρασαν στη στρατιωτική σχολή της πρώτης τους προτίμησης, μπορεί να πέρασαν σε σχολή επόμενης προτίμησής τους, καταλαμβάνοντας θέση κάπου άλλου υποψηφίου και το ντόμινο συνεχιζόταν. Τελικά οι αλλαγές των βάσεων στο 15% των ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοινώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση. Ένα μήνα νωρίτερα, δύο καθηγήτριες από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν νοθεία στη βαθμολόγηση του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών.

Η Μαριέτα Γιαννάκου ανακοινώνει πως μετά από συνδυασμένη ρίψη μπετόν και τούβλων, το βιβλίο Ιστορίας ΣΤ Δημοτικού αναστηλώθηκε και θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τους ενοίκους του από το Σεπτέμβρη

Τριάντα έξι ημέρες μετά την άνετη επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική Εθνοσυνέλευση εξέλεξε τον Αμπντουλάχ Γκιουλ στη θέση του προέδρου της χώρας, όπως ήταν γενικά αναμενόμενο.

Οι αγροφύλακες και πάλι στην υπηρεσία του... δάσους! Μετά από συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση επαναδημιούργησε την «αστυνομία της οικολογίας», όπως χαρακτηριστικά την ονόμασε τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, με αρχηγό τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Νικολακόπουλο.

Πόδι στον ΟΤΕ βάζει η Marfin Investment Group αποκτώντας σταδιακά ποσοστό που πλησιάζει το 20% και την καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχο στον Οργανισμό μετά το Ελληνικό Δημόσιο.

Μπροστά στη Λερναία Ύδρα της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομίας επαναφέρει το μέτρο των αποδείξεων για δαπάνες που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Η λίστα των εκπιπτόμενων δαπανών περιλαμβάνει από μπαρ μέχρι κέντρα αδυνατίσματος και υδραυλικούς. Η αρχική υποχρέωση για σφράγιση των αποδείξεων οδηγεί γρήγορα σε αδιέξοδο και ανακαλείται.

Έφτασε έως την πηγή αλλά νερό δεν ήπιε η εθνική εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ. Με ηγέτη των εξ Αμερικής Κώστα Κουφό, που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, οι μικροί ηττήθηκαν σε έναν δραματικό τελικό από τη Σερβία με 92-89.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου έδωσε στη ΝΔ μια νέα θητεία. Ωστόσο, το ποσοστό του 41,8% παρέχει ισχνή πλειοψηφία 152 εδρών που καθιστά ορισμένες φορές δύσκολο το κυβερνητικό έργο και τη διαφωνία κυβερνητικών βουλευτών ακροβασία στο κενό. Το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στην αξιωματική αντιπολίτευση με 38,1% και 102 έδρες. Ισχυρό «παρών» από τα κόμματα της Αριστεράς με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε 14 έδρες με ποσοστό 5,04%. Το ΚΚΕ στο 8,15% με 22 έδρες. Για πρώτη φορά στη Βουλή και ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γ.Καρατζαφέρη με 3,79% και δέκα έδρες.Λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δήλωση Παπανδρέου από τη Χ.Τρικούπη για ανανέωση εντολής στο πρόσωπό του, ο Ευ.Βενιζέλος μετέβη στο Ζάππειο και δήλωσε «παρών» στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Εκατοντάδες πελάτες της βρετανικής στεγαστικής τράπεζας Northern Rock αποσύρουν τα κεφάλαιά τους, καθώς η πιστωτική κρίση έχει εξαπλωθεί από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη. Η κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων μειωμένου ρίσκου άλλαξε το κλίμα στις διεθνείς αγορές, καθώς αποτέλεσε την αφορμή για να σταματήσει το χρηματιστηριακό ράλι των πέντε τελευταίων ετών.


Έφυγε ο τενόρος που έφερε την όπερα κοντά στο ευρύ κοινό. Ο Λουτσιάνο Παβαρότι απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου -σε ηλικία 71 ετών- στο σπίτι του στη Μόντενα της Ιταλίας, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στο πάγκρεας.



Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στη ΔΕΗ από τον καλό Σουφλιά για ατμοσφαιρική ρύπανση. Μετά από δυό μήνες η ΔΕΗ επιβάλλει πρόστιμο 15.000.000 ευρώ στους καταναλωτές για να εκδικηθεί τον κακό Σουφλιά. Όταν μαλώνουν στο βάλτο τα βόδια, την πληρώνουν οι μαλάκες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου η εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου ισοφαρίζει την αντίστοιχη της Νορβηγίας στο Όσλο με 2-2 και προκρίνεται στην τελική φάση του Euro 2008. Η εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ κατέκτησε την τέταρτη θέση και έχασε το χάλκινο μετάλλιο και την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ηττήθηκε από τη Λιθουανία στο μικρό τελικό, με 78-69.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Οκτώβριος υπήρξε μήνας Ελ Γκρέκο. Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον ζωγράφο από την Κρήτη που κατέληξε στο Τολέδο έκανε την εμφάνισή της στους κινηματογράφους, μετά την επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς. Ο «Ελ Γκρέκο» κατακτά κοινό και κερδίζει οκτώ βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι πρώην πρωθυπουργοί του Πακιστάν αποφάσισαν να οργανωθούν για να ρίξουν τη δικτατορία. Πρώτα απ" όλα, παζάρεψαν με τον πρόεδρο και αρχηγό του στρατού Περβέζ Μουσάραφ τους όρους της επιστροφής τους από την εξορία και έπειτα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επαναπατρίστηκαν. Η Μπεναζίρ Μπούτο γύρισε πρώτη και πιο επεισοδιακά, καθώς στην υποδοχή της σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 136 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 500.

Επίδειξη ισχύος, με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ -το οποίο άλλωστε αποτέλεσε και το προνομιακό του πεδίο προεκλογικά- έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτή την περίοδο» δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για «πολιτικό αλτσχάϊμερ» σε σχόλιο δηλώσεων του Κ.Μητσοτάκη για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το 1992.

Ο Αρχιεπίσκοπος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από δυόμισι μήνες ενδοσκόπησης. Αυτοί οι εσωτερικοί μονόλογοι είναι και οι πιο τρομακτικοί για τους αμύητους.

Την ενοχή της παραδέχτηκε η Μάριον Τζόουνς αναφορικά με τη χρήση της απαγορευμένης ουσίας ΤΗG, γνωστής και ως «καθαρή» δηλώνοντας παράλληλα ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς ανακριτές για χρήση αναβολικών.Το αντίο στην καλαθοσφαίριση ανακοινώνει ο Γιώργος ΣιγάλαςΜετά από πολύχρονες προσπάθειες, ο Ολυμπιακός κάνει το πρώτο του διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ!!!Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 ανατίθενται στο Βόλο και στη Λάρισα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Περιπετειώδης ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με καταλήψεις σε περισσότερα από 400 σχολεία και τον πρωθυπουργό να μιλά για «ιδιότυπο λοκ άουτ». Ένα από τα παρατράγουδα, ωστόσο, συζητήθηκε πολύ: Η εικόνα απόλυτης καταστροφής με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι μαθητές και καθηγητές μετά τη λήξη της κατάληψης σε σχολικό συγκρότημα του Παγκρατίου. Για το γεγονός ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος 17 ατόμων, ένας 18χρονος καταδικάστηκε, ενώ τα... σπασμένα κλήθηκαν να πληρώσουν οι γονείς όσων συμμετείχαν στους βανδαλισμούς.

Την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ πέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου. Συγκεντρώνοντας ποσοστό 55,57% των ψήφων, επικράτησε των συνυποψηφίων του, Ευάγγελου Βενιζέλου (38,5%) και Κώστα Σκανδαλίδη (5,76%).

Την πρώτη απεργία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια πραγματοποιούν οι Αμερικανοί σεναριογράφοι, λόγω διαφωνιών με τους παραγωγούς σχετικά τις αμοιβές τους από τις πωλήσεις του έργου τους σε DVD ή μέσω Internet. Πολλές τηλεοπτικές σειρές και σόου σταμάτησαν ήδη γυρίσματα ελλείψει σεναρίου, ενώ περίπου 21 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα κοστίζει στην οικονομία του Λος Αντζελες η απεργία του συνδικάτου (WGA).


Αβατο για την Αστυνομία ήταν τα Ζωνιανά Ρεθύμνου μέχρι την 5η Νοεμβρίου, όταν δυνάμεις των ΤΑΕ Κρήτης επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους για ναρκωτικά στο χωριό, έπεσαν όμως σε ενέδρα και τρεις άνδρες τραυματίστηκαν από καταιγισμό πυρών. Ακολούθησε σειρά επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου εντοπίστηκαν όπλα και ναρκωτικά. Παράλληλα, άνοιξε ένας κύκλος ερευνών, που εκτείνεται από το «ξεσκόνισμα» δικογραφιών για υποθέσεις ναρκωτικών έως τις κλοπές Αυτώματων Ταμειακών Μηχανών από τράπεζες στην Κρήτη.

Ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοινώνει αυτοαπόσυρση παρουσιάζοντας το νέο μοντέλοTsipras AW (all weather)

Αλλο ένα θύμα μέτρησε η ποδοσφαιρική κοινότητα τον Νοέμβριο. Ο λόγος για τον 26χρονο Γκαμπριέλε Σάντρι, οπαδό της Λάτσιο ο οποίος στο δρόμο προς το γήπεδο όπου έπαιζε η αγαπημένη του ομάδα με την Ίντερ έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε σφαίρα από προειδοποιητικά πυρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Επακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών άλλων ομάδων και της αστυνομίας σε πολλές πόλεις της Ιταλίας. Μερικούς μήνες πριν, τον Φεβρουάριο, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημάδεψαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Κατάνια και της Παλέρμο.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Οι αυξήσεις που ανακοινώνει στα τιμολόγιά της η ΔΕΗ προκαλούν «ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία οι αυξήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Η πρώτη δόση (σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου) προβλέπει αυξήσεις 8%-10% και η δεύτερη (από την 1η Ιουλίου 2008) αυξήσεις 7%.

11χρονη και 9χρονος θύματα παιδεραστίας στο Ίλιον. Ηθικοί αυτουργοί, μεταξύ άλλων, ένας 83χρονος και ένας ιερέας της περιοχής, ενώ φυσικός αυτουργός η 34χρονη- so called- μάνα τους.

Στην παραίτηση οδήγησαν τον υπουργό Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα μία σειρά αποκαλύψεων. Αν η υπόθεση με τη «φιλοξενία» των Ινδών και ο διορισμός της κόρης του στον ΟΤΕ κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Κ.Καραμανλή προς τον υπουργό του, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αποκάλυψη ότι έχτισε το σπίτι του στο Κορωπί με άδεια αναψυκτηρίου. Στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου, την πιο κρίσιμη περίοδο, λόγω Ασφαλιστικού, κάθισε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

'Eκοψε τα φτερά της Ολυμπιακής Αεροπορίας η Κομισιόν, η οποία δεν δέχεται «συμψηφισμό χρεών» και νέες κρατικές ενισχύσεις προς τον πολύπαθο εθνικό αερομεταφορέα. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα βρεθεί στον δρόμο, αλλά οι χιλιάδες υπάλληλοι της ΟΑ ανησυχούν για το μέλλον τους.

Οσμή σκανδάλου, για άλλους με ροζ αποχρώσεις και για άλλους με πολιτικές προεκτάσεις, αποπνέει η απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Την ημέρα που ανακοινωνόταν η παραίτησή του από τη θέση του γγ του υπουργείου Πολιτισμού, εκείνος βουτούσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Κολωνάκι. Σειρά συμπτώσεων απέτρεψαν το θάνατό του και τον έστειλε στον «Ευαγγελισμό» να δίνει μάχη για τη ζωή του, αλλά και για την υστεροφημία του, καθώς ακολούθησε μπαράζ αποκαλύψεων για αποχαρακτηρισμούς διατηρητέων μνημείων και άλλες ευνοϊκές του αποφάσεις υπέρ ιδιωτών. Όσο για την 35χρονη συνεργάτιδά του, η οποία φέρεται να τον απειλούσε με αποκαλύψεις για την προσωπική τους σχέση, οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται...

Στις 19 Δεκεμβρίου ο Άρης γνωρίζει τη συντριβή με 6-0 από την Μπάγερν, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του UEFA. Ο Ολυμπιακός προκρίνεται στη φάση των "16" του Champions League , όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέσλι. Στην κλήρωση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε ενάντια στην Γκλάσκοου Ρέιντζερς και η ΑΕΚ ενάντια στη Χετάφε.


ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!!!

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP