OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

16/12/07

CHAMPIONS AGAIN............................

Print this post


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 0-1

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο πρώτο αποψινό ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Premier League. Οι "κόκκινοι διάβολοι" κατάφεραν να "αλώσουν" και φέτος το "Ανφιλντ", 5η νίκη στα έξι τελευταία χρόνια, επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ. Το ματς κρίθηκε με ένα μάλλον τυχερό γκολ του Κάρλος Τέβες, το οποίο έφερε την ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή και του λονδρέζικου ντέρμπι ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Τσέλσι στο "Έμιρατς".

Οι "κόκκινοι διάβολοι" μπορεί σε καμία περίπτωση να μην ήταν καλύτεροι των "κόκκινων", αλλά το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό άθλημα. Για να κερδίσεις, πρέπει να βάλεις γκολ. Η Γιουνάιτεντ το κατάφερε και μετά απλά αμύνθηκε σωστά, όπως έκανε σε όλο το ματς. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ θεωρητικά άξιζε καλύτερης τύχης, αλλά απλά είναι άξια της μοίρας της. Ο Ράφα Μπενίτεθ απέτυχε στις εξετάσεις του σε ένα ακόμα ντέρμπι, την ώρα που ο Σερ Αλεξ απέδειξε γιατί θεωρείται ίσως ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο.

Στο πρώτο μέρος, οι "κόκκινοι" μπήκαν δυνατά στο ματς, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ, με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, με πρωταγωνιστή του Φαν ντερ Σαρ. Ο Ολλανδός πορτιέρο έκανε άστοχη έξοδο τόσο στο 28', όσο και στο 30', με τον Βίντιτς να σώσει δις την εστία της ομάδας του, αρχικά κοντράροντας το σουτ του Χάρι Κιούελ και εν συνεχεία προλαβαίνοντας την τελευταία στιγμή τον Ντιρκ Κάιτ προ κενής εστίας. Την ώρα που η Λίβερπουλ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, η Γιουνάιτεντ χτύπησε λίγο πριν την ανάπαυλα. Σε κόρνερ του Γκιγκς ο Ρούνεϊ έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε τον Κάρλος Τέβες , και το 0-1 ήταν γεγονός.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Μάλιστα, η πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων για την ισοφάριση ήρθε μόλις στο 76', μετο σουτ του Ράιαν Μπάμπελ να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του ανύμπορου να αντιδράσει σε αυτή την φάση Φαν ντερ Σαρ. Δύο λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ άγγιξε το 0-2, αλλά το σουτ του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρέινα μετά από εξαιρετική πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο, πέρασε άουτ.

Το υπόλοιπο του ματς κύλησε στο ίδιο τέμπο, με τρεις... υποψίες ευκαιρίας για τη Λίβερπουλ, με τον Τζέραρντ στο 85' και το 92' και το Πίτερ Κράουτς στο 90', αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον πιο αισιόδοξη από ποτέ στη μάχη του φετινού τίτλου και τη Λίβερπουλ να μιλάει μάλλον για άλλη μια χαμένη χρονιά εντός των συνόρων. Παράλληλα, ο Ράφα Μπενίτεθ μόνο ασφαλής δεν μπορεί να αισθάνεται στο πόστο του, από τη στιγμή που επίκειται και η συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες των "κόκκινων".

Οι συνθέσεις: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Χίπια, Αρμπελόα, Κάραγκερ, Ριίσε (80’ Αουρέλιο), Μπεναγιούν, Τζέραρντ, Μασεράνο, Κιούελ (65’ Μπάμπελ), Φερνάντο Τόρες, Κάιτ (73’ Κράουτς).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Χάργκριβς, Άντερσον (92’ Ο’ Σέι), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Τέβες (83’ Κάρικ).




0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP