OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

16/12/07

Print this post

Με το εύστοχό του τρίποντο στα 15'' πριν τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού στο κλειστό του Ελληνικού κόντρα στον Πανιώνιο ο Δημήτρης Βεργίνης σφράγισε την επικράτηση του ΠΑΟΚ κάνοντας το 70-75 πριν έρθει το τελικό 74-77. "Δώσαμε απάντηση σε όσους μας αμφισβητούν", τόνισε ο αρχηγός του "Δικεφάλου" μιλώντας στο SPORT24 από το Μόναχο λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Ελσίνκι και το αυριανό της παιχνίδι με την Λαπεενράντα για την 2η αγωνιστική του ομίλου του FIBA Eurocup.

Η νίκη επί του Πανιωνίου χθες το απόγευμα στο κλειστό του Ελληνικού ήρθε στο ντεμπούτο του Κώστα Φλεβαράκη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ με τον Βεργίνη παραμονή του ματς – την Παρασκευή – με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ να έκανε λόγο για νέα αρχή. Αρχή που έγινε με αυτό που απομένει πλέον είναι να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

"Ήταν κάτι που το πίστευα", τόνισε ο διεθνής πλέι μέικερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: "Γενικότερα από το ξεκίνημα της εβδομάδας είχαν υπάρξει αλλαγές στην ομάδα. Τόσο στην διοίκηση όσο και στην θέση του προπονητή και έπρεπε και εμείς με την σειρά μας να αλλάξουμε κάτι. Να ξεκινούσαμε κάτι καινούριο από το παιχνίδι που μας περίμενε με τον Πανιώνιο. Έτσι κι έγινε".

Ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ μπήκε σαν πραγματικός «βαρδάρης» στο ξεκίνημά του με τον Βεργίνη να εξηγεί: "Όλοι οι παίκτες είχαμε πιστέψει ότι μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε άλλον έναν αγώνα βρισκόμενοι πίσω στο σκορ και να κυνηγάμε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Μπήκαμε λοιπόν δυνατά στο παιχνίδι και με πάθος δείχνοντας από το 1΄ στον Πανιώνιο ότι είχαμε έρθει για να πάρουμε τη νίκη. Έτσι πήραμε την διαφορά ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν επόμενο ο Πανιώνιος να μπει με την σειρά του δυνατά για να μειώσει την διαφορά όπως κι έγινε. Παρόλα αυτά όμως στο τέλος δείξαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία και συγκέντρωση για να πάρουμε τη νίκη".

Ψυχραιμία και συγκέντρωση όμως ήθελε και το δικό του τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν ο Πανιώνιος είχε μειώσει σε 70-72; Η απάντηση του αρχηγού του ΠΑΟΚ ήταν: "Σε εκείνη τη φάση σίγουρα θα έπρεπε να σκοράρουμε για να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα να πάρουμε την νίκη. Ήθελε όπως είπα και ψυχραιμία και συγκέντρωση κι έτσι πήρα εγώ την φάση".

"Είχα εντολή να κάνω την επίθεση"
Μόνο που ο Βεργίνης κράτησε την μπάλα στην κατοχή του μέχρι σχεδόν το τέλος της. "Η εντολή του κόουτς ήταν να πάμε σε αργή επίθεση και να κάνω εγώ την επίθεση. Έγιναν και τα δύο κι όλα πήγαν καλά με το τρίποντό μου να είναι εύστοχο και να φεύγουμε νικητές απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα και να κάνουμε έτσι όπως είχα πει μία νέα αρχή".

Όσο για την σημασία της νίκης απέναντι στον Πανιώνιο; "Θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά για να βελτιώσουμε στην συνέχεια και την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε".

Στη συνέχεια, μίλησε για όσους αμφισβήτησαν τον ΠΑΟΚ, την τελευταία περίοδο: "Με τη νίκη αυτή δώσαμε μία απάντηση σε όλους όσους μας αμφισβητούν", τόνισε αρχικά στην απάντησή του ο Βεργίνης και συνέχισε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα που έχει βρεθεί σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Κανένας όμως από μας τους παίκτες που είμαστε στην ομάδα δεν έχουμε σκεφτεί ότι μπορεί να κινδυνέψουμε. Τα όσα έχουν ακουστεί θα έλεγε μάλιστα ότι μας πείσμωσαν και αυτό φάνηκε χθες απέναντι στον Πανιώνιο".

"Μεγάλη τιμή"
Πως όμως αντιμετωπίζει ο Βεργίνης το γεγονός ότι είναι αρχηγός του φετινού ΠΑΟΚ αλλά και παράλληλα ο ηγέτης του όπως φάνηκε και χθες στο κλειστό του Ελληνικού απέναντι στον Πανιώνιο; Απάντηση γεμάτη σοβαρότητα από τον 19χρονο διεθνή που επισήμανε ότι: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα που έχουν έρθει έτσι τα πράγματα. Παρόλα αυτά ο στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα να φθάνει στη νίκη".

Ο Βεργίνης δεν αρνείται ότι η φετινή χρονιά κι ακόμα περισσότερο από το πώς εξελίσσεται μοιάζει να είναι η χρονιά του. "Φέτος ήξερα ότι θα μου δινόταν περισσότερος χρόνος συμμετοχής όχι όμως και ότι θα ερχόντουσαν έτσι τα πράγματα. Αν θα είναι η χρονιά μου όπως όλα δείχνουν θα φανεί στο τέλος με μένα να θέλω να δικαιώσω όλους όσους με έχουν εμπιστευτεί και να μην τους απογοητεύσω".

Τι άλλαξε όμως στον ΠΑΟΚ με την έλευση του Κώστα Φλεβαράκη αντί του Ταμπ Μπάλντγουιν; "Η αλλαγή του προπονητή όπως φάνηκε και χθες άλλαξε την ψυχολογία των παικτών της ομάδας. Ο κύριος Φλεβαράκης είναι ένας πολύ καλός προπονητής που ξέρει τον ΠΑΟΚ και τα ελληνικά δεδομένα κι αυτό που μας έδωσε ήταν ένα κίνητρο παραπάνω", κι όσο για τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ, τον Ταμπ Μπάλντγουιν, ο αρχηγός του "Δικεφάλου" τόνισε: "Χωρίς να υπήρχε κανένα πρόβλημα μας είχε πάρει η κατηφόρα και δεν άλλαζαν τα πράγματα αν και προσπαθούσαμε όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί".

"Με καλή ψυχολογία στη Φινλανδία"
Σχετικά με το αν υπέρ του ΠΑΟΚ η παρουσία του στους ομίλους του FIBA Eurocup εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ο Βεργίνης δηλώσει: "Όπως είχα πει από την αρχή η παρουσία μας στους ομίλους του FIBA Eurocup θα δώσει στην ομάδα την ευκαιρία μέσα από τα παιχνίδια που θα δώσει να ρολάρει αλλά και σύμφωνα με τις υπόλοιπες ομάδες που υπάρχουν γιατί όχι να μην φθάσουμε και μέχρι το Final Four που αν τα καταφέρουμε θα γίνει στην έδρα μας".

Όσο για το αυριανό ραντεβού του ΠΑΟΚ στην Φινλανδία με την Λαπεενράντα για την 2η αγωνιστική του ομίλου του FIBA Eurocup ο Βεργίνης τόνισε: "Μετά την χθεσινή μας νίκη επί του Πανιωνίου πάμε με πολύ καλή ψυχολογία για να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στον όμιλο".

Τέλος για το αν η φετινή χρονιά του στον ΠΑΟΚ μπορεί να του ανοίξει την πόρτα της Εθνικής ανδρών ο αρχηγός του "Δικεφάλου" σχολίασε: "Η παρουσία στην Εθνική μας αποτελεί όνειρο και τιμή για κάθε παίκτη. Την στιγμή αυτή μπορεί να είναι μακρινό για αυτό εκείνο που προέχει είναι να πάνε όλα καλά με τον ΠΑΟΚ".

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP