OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

23/12/07

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Print this post

Αυτή η ομάδα έδειξε ότι ξέρει να παλεύει… Ο ΠΑΟΚ, αν και είχε απέναντί του τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, τον κοίταξε στα μάτια, πάλεψε ως το τέλος το παιχνίδι, ήταν μέσα στο ματς ως τo 36´, αλλά στο τέλος υπέκυψε φυσιολογικά και ηττήθηκε 54-68.



Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να αλλάξει την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με συμπαραστάτη τον κόσμο, που και αυτή τη φορά βρέθηκε στο γήπεδο και κοντά στην ομάδα, θα πετύχει το στόχο του ως το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Antoine Gillespie πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πέτυχε 18 πόντους, όλους με τρίποντα (6/8) και μαζί με το Δημήτρη Βεργίνη ηγήθηκαν της επίθεσης του ΠΑΟΚ, αλλά και της προσπάθειας της ομάδας να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 6-0 (με τρίποντα των Gillespie, Diarra), ο Παναθηναϊκός όμως απάντησε με σερί 0-10, προηγήθηκε 6-10 και δεν έχασε το προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο, είχε τρόπους για να μένει μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικεί τη νίκη ως το τέλος. Με τρίποντο του Winston, που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 15-24, αλλά με σερί 9-2, ο ΠΑΟΚ μείωσε 24-26, πριν το 24-31 του ημιχρόνου.

Με 2/2 τρίποντα από το διεθνή Λιθουανό Sarunas Jasikevicius και άλλους 4 πόντους από τον Mike Batiste, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε για πρώτη φορά διαφορά 15 πόντων (26-41 στο 22΄30΄΄), αλλά ο ΠΑΟΚ επέστρεψε ξανά στο παιχνίδι, με τους παίκτες να δείχνουν τρομερό πάθος και διάθεση στις προσπάθειές τους. Με 3 τρίποντα του Gillespie κι ένα του Βεργίνη ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σερί 14-3 και μείωσε τη διαφορά στους 4 πόντους (40-44) με τη λήξη της τρίτης περιόδου, φέρνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι και πάλι στα ίσα. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της τέταρτης περιόδου και κυρίως από το σημείο που έφυγε με 5 φάουλ ο Saunders, αλλά σε αυτό το σημείο φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ πάντως με καλάθι του Βεργίνη μείωσε 50-56 στο 35΄, χωρίς όμως να καταφέρει να πλησιάσει περισσότερο τον μεγάλο του αντίπαλο.

Στην πρώτη τους εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Jason Rowe και ο Martin Ringstrom, έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Θέλουν όμως χρόνο, αφού με… μιάμισι προπόνηση δεν ήταν δυνατόν να μπουν 100% στο κλίμα και τα συστήματα της ομάδας.

Τα Δεκάλεπτα: 13-19, 24-31, 40-44, 54-68
ΠΑΟΚ: Ringstrom 6, Gillespie 18 (6), Βεργίνης 11 (3), Diarra 7 (1), Χαριτόπουλος 2, Δεμερτζής, Rowe 4, Κούβελας, Τσιάκος 2, Saunders 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Περπέρογλου, Σπανούλης 4, Becirovic 8, Batiste 11, Zizic 2, Χατζηβρέττας 6 (1), Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7 (1), Winston 15 (2), Jasikevicius 11 (3).


Η προσπάθεια της ομάδας ήταν μεγάλη και η συμπαράσταση του κόσμου θερμή, όπως συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια. Ο Κώστας Φλεβαράκης, εκφράζοντας όλα τα μέλη της ομάδας, ευχαρίστησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την παρουσία τους στο γήπεδο και τη βοήθεια που πρόσφεραν στην ομάδα…



Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα
«Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και γνωρίζαμε τις δυσκολίες που υπήρχαν, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά κάναμε μεγάλη προσπάθεια και αυτό κρατάμε. Το γεγονός ότι καταφέραμε σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι. Είναι δύσκολο να προετοιμάσεις την ομάδα και να βάλεις μέσα στο παιχνίδι νέους παίκτες. Εμείς πρέπει να δώσουμε έμφαση στη δουλειά, να ηρεμήσουμε και να δούμε τη συνέχεια. Ευχαριστούμε και τους φιλάθλους μας για τη βοήθειά τους και τους περιμένουμε και στα επόμενα παιχνίδια κοντά στην προσπάθειά μας».

Ο Antoine Gillespie τόνισε: «Όταν παίζεις με μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που είναι πρωταθλητής Ευρώπης, τότε σίγουρα θέλεις να το απολαύσεις και φυσικά να προσπαθήσεις για το καλύτερο. Σε αγώνες Κυπέλλου γνωρίζεις ότι όποιος χάσει σταματά, προχωρά μόνο όποιος κερδίζει και για αυτό προπσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ευχαριστώ τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου για το γεγονός ότι με βοήθησαν να παίξω πιο ελεύθερα. Ηταν ένα μεγάλο ματς, το χάσαμε και κοιτάμε το επόμενο».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Zeljiko Obradovic, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για ότι κατορθώσαμε να πετύχουμε μέχρι τώρα και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς . Κάναμε πολλά λάθη κι εμείς και ο ΠΑΟΚ, που γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να δουλέψει με νέο προπονητή και νέους παίκτες. Ξέραμε όμως ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, ήμασταν και κουρασμένοι, αλλά παίξαμε καλά στην άμυνά μας, παρά τα λάθη που κάναμε και πήραμε τη νίκη. Νομίζω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι, παρά τα λάθη κι εύχομαι στον ΠΑΟΚ να καταφέρει να βρει το δρόμο του».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, τόνισε: «Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ με τις προσθήκες που είχε, έγινε μία ομάδα που παλεύει πολύ και το έδειξε μέσα στο γήπεδο, αλλά εμείς παίξαμε σοβαρά και στα κρίσιμα σημεία του αγώνα πήραμε τις σωστές αποφάσεις και νικήσαμε δίκαια».

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP