OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

15/12/07

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΟΡΙΑ???

Print this post

14 μήνες για ένα βιβλίο! Αθωώθηκε ο «Ε.Κ.», αλλά καταδικάστηκε ο Κώστας Πλεύρης

Παμψηφεί αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών τους υπευθύνους του "Ελεύθερου Κόσμου" στην μεγάλη δίκη με τους Εβραίους που ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, μετά από τριήμερη ακροαματική διαδικασία. Αντίθετα, ο εθνικιστής δικηγόρος Κώστας Πλεύρης καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλακή "κατά συγχώνευση", με ψήφους 2- 1 και με τριετή αναστολή για όσα γράφει στο περίφημο βιβλίο του "Εβραίοι όλη η αλήθεια", που εκδόθηκε στις 25 Μαΐου 2006.
Εκτός από τον κ. Πλεύρη στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο εκδότης του "Ελεύθερου Κόσμου" Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και ο συντάκτης Θεόδωρος Χατζηγώγος που είχαν συνήγορο υπερασπίσεως τον κ. Τάσο Δημητρακόπουλο.

Τον κ. Πλεύρη υπεράσπιζαν οι δικηγόροι κ.κ. Μπαλέρμπας και Στανέλος. Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου ήταν ο κ. Σπυριδάκης και εισαγγελέας η κ. Μασούρα.

Να αθωωθούν άπαντες πρότεινε η Εισαγγελέας
Το πιο αξιοσημείωτο απ' όσα συνέβησαν κατά την ακροαματική διαδικασία της περασμένης Πέμπτης ήταν η αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως. Γύρω στις 13.50 το μεσημέρι η κ. Μασούρα πρότεινε να αθωωθούν και οι 3 κατηγορούμενοι , διότι δεν προέκυψε τίποτε εις βάρος τους. Γενική κατήφεια επικράτησε αμέσως στο στρατόπεδο των "αντιρατσιστών".
Ωστόσο ο έμπειρος Κώστας Πλεύρης απέφυγε τους πανηγυρισμούς και είχε δίκιο: Μία ώρα αργότερα, στις 3 μ.μ. ακριβώς, το Δικαστήριο τον κατεδίκαζε σε 14 μήνες φυλακή για παράβαση του Αντιρατσιστικού Νόμου του 1979! Μία εφέτης μειοψήφησε και η ποινή συνοδεύεται από τριετή αναστολή.

Μόλις 10 λεπτά κράτησε η αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως. Αρχικά διάβασε ένα σχετικό κείμενο του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος λέει σαφώς ότι οι ιδέες δεν καταδικάζονται οσονδήποτε απεχθείς κι αν είναι. Αμέσως μετά, η κ. Μασούρα διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του Εβραίου συγγραφέα Ραούλ Βενεγκέμ ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι ανθρώπινη αξία ακόμα κι όταν της επιτρέπεται να λέει το απάνθρωπο. Τελειώνοντας, η εισαγγελεύς διάβασε στα γαλλικά την θρυλική φράση του Βολταίρου: "Διαφωνώ με τις απόψεις σου, αλλά είμαι έτοιμος να πεθάνω για να εκφράζεις τις απόψεις σου".

Μάρτυρες υπερασπίσεως και ΡΕΣΙΤΑΛ Πλεύρη

Ας δούμε όμως τι έγινε στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών κατά την τρίτη ημέρα της δίκης την περασμένη Πέμπτη.

Από τις 9.07 μέχρι τις 10.15 το Δικαστήριο ασχολήθηκε με τα αναγνωστέα κείμενα, διαβάζοντας εκτεταμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη, ο οποίος έδωσε πραγματικά ρεσιτάλ. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι μέχρι και πορνεία είχαν φτιάξει οι Γερμανοί στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως για να καλοπερνάνε οι Εβραίοι, ότι ο χρυσός της Ελλάδος μετά τον Πόλεμο κατέληξε στο Ισραήλ και ότι Αμερικανοί ειδικοί έχουν αποδείξει πως οι φούρνοι των Γερμανών ήσαν παραμύθια!

Στις 10.16 ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυς υπερασπίσεως Σπύρος Ζουρνατζής, πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζουρνατζής υποστήριξε ότι είναι και ο ίδιος θύμα του Εβραϊκού Λόμπι, διότι στις 24 Νοεμβρίου 1973 έπεσε η Κυβέρνηση Μαρκεζίνη στην οποία μετείχε, διότι είπε ΟΧΙ στους Αμερικανοεβραίους που ήθελαν να βοηθήσουν το Ισραήλ στο Πόλεμο του Γιόμ - Κιπούρ. Επίσης, ο πρώην ευρωβουλευτής ανεφέρθη στην αθωωτική απόφαση του Εφετείου των Παρισίων, όταν Γάλλοι δημοσιογράφοι κατηγορήθηκαν για ρατσιστικά σχόλια εις βάρος μουσουλμάνων.

Στα 10.40 πήρε τον λόγο η δεύτερη μάρτυς υπερασπίσεως Μαρία Δουράκη, αναφέροντας ότι στο πρόσωπο του αρίστου ανδρός Κώστα Πλεύρη δικάζεται όλος ο ελληνικός λαός και ότι η επιρροή των Εβραιοσιωνιστών στην Ελληνική Κοινωνία την κάνει πολλές φορές να διερωτάται αν ζει στην Ελλάδα ή στο Ισραήλ.

Στις 11.15 πήρε τον λόγο ο μάρτυρας Χρήστος Κοσσιώρης, απόστρατος αξιωματικός, ο οποίος μίλησε για το πολύχρονο και τεράστιο συγγραφικό έργο του Κώστα Πλεύρη, το οποίο στηρίζεται σε πρωτογενείς πηγές.

Στις 11.44 ανέβηκε στο βήμα η καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Τζάνη, η οποία ορκίστηκε στο Σύνταγμα και στην Σημαία της Ελλάδος. Η κ. Τζάννη κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του διεθνούς Σιωνισμού και τόνισε πως είναι καθήκον όλων η δημόσια καταγγελία αυτών.

Στις 12.11 άρχισε η εξέταση του διαπρεπούς δημοσιογράφου Γιώργου Λεονταρίτη επί χρόνια Γενικού Γραμματέως της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος προειδοποίησε το δικαστήριο ότι τυχόν καταδίκη του "Ελεύθερου Κόσμου" θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα, αφού θα ανοίξει την Κερκόπορτα για σωρεία παρομοίων διώξεων που αφορούν την απαγόρευση της γνώμης. Η ΕΣΗΕΑ ποτέ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, κατέληξε ο κ. Λεονταρίτης. Αμέσως μετά, κατέθεσε για 3 μόνο λεπτά ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος Αντώνης Ναξάκης, που διαβεβαίωσε ότι ο "Ε. Κ." τηρεί σχολαστικά τους κανόνες δεοντολογίας, γι' αυτό και συνεργάζεται τους τελευταίους μήνες μαζί του, αν και ο ίδιος δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του.

Πλήθος κόσμου και δημοσιογραφων στην δίκη
Όπως και κατά τις δύο πρώτες ημέρες της Δίκης (3 και 4 Δεκεμβρίου) στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου ήταν ολόκληρο το Ελληνικό Δικαστικό Ρεπορτάζ και δεκάδες δημοσιογράφοι από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ενδεικτικό του παγκοσμίου ενδιαφέροντος της Δίκης είναι ότι η Κρατική Ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ και πέντε από τις μεγαλύτερες Ισραηλινές εφημερίδες την κάλυπταν καθ' όλη την διάρκειά της με ειδικούς απεσταλμένους και ανταποκριτές, η δε εξέλιξη της ήταν από τις πρώτες ειδήσεις. Όσο για το κοινό στην αίθουσα του Β' Τριμελούς Εφετείου, αυτή την φορά ήταν μοιρασμένο: Μισοί Εβραίοι και μισοί Έλληνες πατριώτες, παρά το γεγονός ότι οι Εβραίοι είχαν έλθει από τις 8 το πρωί για να πιάσουν θέση.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων
Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα και γύρω στήν 1 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Κώστας Πλεύρης που κάλεσε για πολλοστή φορά τον πρόεδρο του "Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου" Μωυσή Κωνσταντίνη να αποκηρύξει το Ταλμούδ. Αν το πράξει αυτό ο κ. Κωνσταντίνης, εγώ θα πάω να εργασθώ εθελοντικώς στα κιμπούτς και θα αποσύρω για πάντα το βιβλίο μου, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης, ο οποίος τελειώνοντας την απολογία του καταχειροκροτήθηκε. Πράγμα που προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου, ο οποίος ήλεγξε δριμύτατα έναν από τους ενθουσιώδεις οπαδούς του κ. Πλεύρη.

Στην 1.36 ξεκίνησε η απολογία του εκδότη του "Ελεύθερου Κόσμου" Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην βιομηχανία μηνύσεων (5 μέχρι σήμερα) που έχουν στήσει εναντίον της εφημερίδας μας ο Παναγιώτης Δημητράς, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Επίσης, ο κ. Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στην επίθεση αναρχοαριστερών κουκουλοφόρων τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση βιβλίου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εναντίον πατριωτικών εκδοτικών οίκων επειδή πουλούσαν το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη. Αποτέλεσμα αυτών των άνανδρων επιθέσεων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του 23χρονου γιου του εκδότη της "Νέας Θέσεως Γιάννη Σχοινά. "Αν αύριο γίνει μία επίθεση εναντίον μου, θα πρέπει να θεωρήσω υπευθύνους την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και τον κ. Δημητρά;" διερωτήθηκε ο κ. Ζαφειρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου, αν το βιβλίο του Κ. Πλεύρη παροτρύνει τους πολίτες να στραφούν με βίαια μέσα εναντίον των Εβραίων.

Στις 13.41 άρχισε την απολογία του ο συντάκτης του επίμαχου σχολίου για τον Ντέηβιντ Κόπερφιλντ, Θ. Χατζηγώγος, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του παπα-Γιώργη Μεταλληνού για το ρατσιστικότατο Ταλμούδ και για το τι γράφει ο Κάρλ Μάρξ στο "Εβραϊκό ζήτημα" για τον μεγάλο Θεό του Εβραίου που είναι το χρήμα.

Τέλος, έπεισε το δικαστήριο ότι ο Ιουδαϊσμός είναι ρατσιστική θρησκεία, διαβάζοντας μία δήλωση του σημερινού Αρχιραββίνου Θεσσαλονίκης Μορδοχάϊ Φριζή στην ΕΤ 3 (28 Απριλίου 2006) ότι για να γίνεις Εβραίος, πρέπει να έχεις μητέρα Εβραία, διότι ο Ιουδαϊσμός είναι Εθνοθρησκεία.

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP