OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

3/12/07

Print this post





Χρειάστηκε μόλις ένα εκτός έδρας παιχνίδι για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στα παλιά। Στην Τρίπολη, ο Δικέφαλος προβλημάτισε με την αγωνιστική του εικόνα, αλλά και επιβεβαίωσε έναν κανόνα που τον συντροφεύει τα τελευταία 4 χρόνια



Ο Φερνάντο Σάντος είπε ξεκάθαρα άλλωστε μετά την ήττα ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται αδύναμος μακριά από την Τούμπα, δείχνει όμως εγκλωβισμένος σε κάθε του προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα


Οι φετινές ...εξορμήσεις του ΠΑΟΚ δεν έχουν αποφέρει καρπούς, καθώς ο απολογισμός στις 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις ισοδυναμεί με το απόλυτο μηδέν, αφού έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες। Μόνο που υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της εμφάνισης που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό σε σχέση με την απόδοση που είχε στην Τρίπολη.



Η κακή αγωνιστική εικόνα ανάγκασε άλλωστε και τον Λάμπρο Βαγγελή να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο, σημειώνοντας ότι "είναι δική μας ευθύνη και πρέπει να δούμε για ποιους λόγους δεν πάμε καλά μακριά από την έδρα μας"


Αυτό το ερώτημα βρίσκεται στο μυαλό και του Φερνάντο Σάντος। Η πρόχειρη απάντηση είναι ότι οι παίκτες υστερούν στον τομέα της αυτοπεποίθησης, επί της ουσίας όμως τα συμπεράσματα θα βγουν μέσα από τις συζητήσεις που θα έχει ο πορτογάλος με τους ποδοσφαιριστές μέσα στην εβδομάδα.





Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης είχε τα ηνία του αγώνα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν ρόλο κομπάρσου। Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και στο 14ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Καρντόσο από τα δεξιά, ο Φιλομένο έκανε όμορφη γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το γκολ του Φιλομένο, έδωσε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στους Αρκάδες, ενώ οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση με ανορθόδοξο τρόπο και συγκεκριμένα από στημένες φάσεις. Δίχως καμία ευκαιρία και από τις δύο πλευρές συνεχίστηκε το πρώτο ημίχρονο, με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο και ο Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ. Στην επανάληψη οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, προσπάθησαν να βγουν μπροστά προκειμένου να ισοφαρίσουν, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, αφού όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί προς την εστία του Αμπάρη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν αυτός που πίεζε για το γκολ, όμως τελικά ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματα του στο 65' όταν ύστερα από σέντρα του Στρατάκη από αριστερά, ο Τσέζαρεκ μπήκε στην πορεία της μπάλας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερναντές για δεύτερη φορά. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου έκανε το "δικέφαλο του βορρά" πιο κινητικό στον χωρό του κέντρου, όμως η εξαιρετική άμυντικη λειτουργία των παικτών του Πάουλο Κάμπος, δεν έδωσε περιθώρια στον ΠΑΟΚ να απειλήσει την εστία του Αμπάρη με αξιώσεις. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν στο 84' ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Μασάδο έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και γι' άλλον έναν αγώνα ο Αστέρας έδειξε διαβασμένος απέναντι στον αντίπαλο του και κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη, αφού ο "δικέφαλος" δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μπει ξανά στον αγώνα.






ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:





Φερνάντο Σάντος: "Συγχαρητήρια στον Αστέρα για τη νίκη του। Πιστεύω ότι στα πρώτα 15΄ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Σε εκείνο το σημείο έγινε ένα λάθος από μας και ο Αστέρας προηγήθηκε. Ο Αστέρας που είναι μία καλή ομάδα δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του. Είχα πει πριν το παιχνίδι στους παίκτες μου ότι έπρεπε να πιέσουμε τον Αστέρα για να τον αναγκάσουμε να κάνει λάθη δεν το πετύχαμε. Δεν είχαμε τους χώρους για να το κάνουμε και ο Αστέρας έφθασε σε μία δίκαιη νίκη". Για την μεταμόρφωση της ομάδας του εντός και εκτός έδρας δήλωσε: "Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Έτσι προετοίμασα την ομάδα μου. Μετά όμως το 1-0 το παιχνίδι άλλαξε. Αυτό που συζητάω με τους παίκτες μου είναι η μεταμόρφωσή τους όταν αγωνίζονται εντός και εκτός έδρας. Στην Τούμπα είμαστε πιο επιθετικοί ενώ εκτός έδρας χάνουμε κομμάτι της αυτοπεποίθησής τους. Δεν είναι τωρινό πρόβλημα αλλά των τελευταίων ετών. το θυμάμαι και από τις προηγούμενες παρουσίες μου στην Ελλάδα και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει το κλικ για να αλλάξει αυτό" Δεν έμεινε όμως εκεί και πρόσθεσε: "Θεωρώ πρωταρχικό λάθος της ομάδας μας ότι δεν είχαμε κίνηση χωρίς την μπάλα. Το στοιχείο που είναι το δυνατό του Αστέρα. Δεν το καταφέραμε αυτό. Δεχθήκαμε δύο γκολ από πλάγια άουτ που δεν συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες. Αυτός είναι και ο στόχος για φέτος. Αν είναι να γίνουμε και πάλι μεγάλη ομάδα ή να παραμείνουμε μία μέτρια ομάδα". Για τον στόχο του ΠΑΟΚ και την αλλαγή του Ηλιάδη τόνισε πως: "Καταρχήν ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε στόχο την 1η θέση. Είμαστε 11 βαθμοί πίσω από την ΑΕΚ αλλά ποτέ δεν είπαμε ότι διεκδικούμε αυτή την θέση. Όσο για τον Ηλιάδη είχε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο για αυτό και αποχώρησε". Πάουλο Κάμπος: "Ήθελα να αφιερώσω τη νίκη μας αυτή σε όλους τους φιλάθλους μας και περισσότερο σε αυτούς που ήταν σήμερα στο γήπεδο. Θα ήθελα να πω πως και η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ ήταν πολύ και το πώς τους υποδέχθηκαν. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο πάθος και είναι σημαντικό να βλέπεις τους φιλάθλους να αντιμετωπίζουν έτσι το παιχνίδι. Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη όπου παίξαμε με ένα διαφορετικό σύστημα σύμφωνα με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες έκαναν ένα θαυμάσιο παιχνίδι κι ότι είχαμε πει στις προπονήσεις"





ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:






Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Μασάντο, Ντε Σόουζα, Οφρυδόπουλος, Μασάρα, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Στρατάκης (66' Κανακούδης), Φιλομένο, Τσέζαρεκ (87' Πουρτουλίδης), Μάρτινς (90'+ Χατζόπουλος)







ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Χαραλάμπους, Μπαλάφας, Μελεζάς, Βαγγελής (76' Βρύζας), Ηλιάδης (25' Λάκης), Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης (58' Χριστοδουλόπουλος), Σάλμον, Μελίσσης, Μπαϊάνο








Πρόβλημα υπάρχει στο γήπεδο της Τρίπολης, καθώς βρέθηκαν περισσότεροι οπαδοί του ΠΑΟΚ από αυτούς που υπολογίζονταν, με συνέπεια οι παράγοντες των γηπεδούχων να ζητούν την απομάκρυνσή τους προκειμένου να ξεκινήσει ο αγώνας.



1'
Έναρξη αγώνα
11'
Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
Κίτρινη κάρτα για τον Μπαλάφα.
14'
Γκολ Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Σέντρα του Καρντόσο από τα δεξιά, εξαιρετική γυριστή κεφαλιά του Φιλομένο, που "ανοίγει" το σκορ για τους γηπεδούχους.
25'
Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Λάκης αντικατέστησε τον Ηλιάδη.
34'
Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Αμπάρης
Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσε ο Αμπάρης για καθυστέρηση.
45'
Λήξη ημιχρόνου
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
57'
Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη θέση του Κωνσταντινίδη.
59'
Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μασάδο
Κίτρινη κάρτα στον Μασάδο για αντικανονικό μαρκάρισμα.
65'
Γκολ Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Σέντρα του Στρατάκη από αριστερά, ο Τσέζαρεκ βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και κάνει το 2-0.
66'
Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Στη θέση του Στρατάκη πέρασε ο Κανακούδης.
76'
Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βρύζας στη θέση του Βαγγελή.
83'
Κίτρινη κάρτα
Από μία κάρτα σε Μαλεζά και Τσέζαρεκ έδωσε ο διαιτητής.
87'
Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Πουρτουλίδης αντικατέστησε τον Τσέζαρεκ.
92'
Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Στη θέση του Μάρτινς πέρασε ο Χατζόπουλος.
93'
Λήξη αγώνα



Ο Λάμπρος Βαγγελής στις δηλώσεις του χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Τρίπολης μετά την ήττα από τον Αστέρα με 2-0 ζήτησε συγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την εμφάνιση και την νέα εκτός έδρας ήττα.
"Δεν σταθήκαμε σε καλή μέρα και δεν παίξαμε καθόλου καλά", επισήμανε αρχικά ο Λάμπρος Βαγγελής που σε ερώτηση για τις εκτός έδρας εμφανίσεις του ΠΑΟΚ με εξαίρεση αυτή με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη σε σχέση με το γήπεδο της Τούμπας δεν δίστασε να πει: "Εμείς φταίμε.Δεν ξέρω γιατί δεν τα πηγαίνουμε τόσο καλά και εκτός Τούμπας και θα πρέπει να ψάξουμε να δούμε τι φταίει. Όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε ίδια απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μακριά από την Τούμπα".Ο Βαγγελής αναφερόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ ζήτησε συγνώμη λέγοντας: "Σίγουρα ο κόσμος πάντα μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε. Και εμείς όμως θέλουμε να κερδίζουμε και ζητάμε συγνώμη για την εμφάνισή μας και την νέα μας ήττα". Από την πλευρά του ο Στέλιος Μαλεζάς δήλωσε: "Σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά για να αντιμετωπίσουμε το ότι μέσα στην έδρας μας είμαστε πολύ καλοί σε αντίθεση με εκτός έδρας", ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει αμυντικό πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ τόνισε: "Δεν αμυνόμαστε μόνο 2-3 άτομα αλλά όλη η ομάδα και θα πρέπει να βελτιωθούμε όπως και στην επιθετική μας λειτουργία για να γίνει και αυτή πιο καλή".
Tην επόμενη εβδομάδα ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα τη Βέροια (Σάββατο 8.Δεκ.2007, ώρα έναρξης 16:45).






0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP