OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

26/11/07

Print this post

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΑΟΚ - २५/११/2007

ΠΑΟΚτσήδες
Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και αρκετά της Ευρώπης, για να διαμαρτυρηθούμε για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία που επιδεικνύει η κεντρική εξουσία, στα προβλήματα που ταλαιπωρούν, εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον, ένα τεράστιο κομμάτι του Ελληνικού Λαού.

Τον Λαό του ΠΑΟΚ.

Είναι συσσωρευμένα προβλήματα που δεν δημιουργήθηκαν από αυτόν τον Λαό, αλλά από τυχοδιώκτες που με την ανοχή των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, έδρασαν, έχοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων, με αποτέλεσμα να χρεώσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ παθητικού, στα ταμεία του ΠΑΟΚ.

Μετά από τόσα χρόνια κακοδιαχείρισης, φτάσαμε σήμερα στο σημείο που θα πρέπει, επιτέλους, να δοθεί μια λύση. Αναζητήσαμε αυτή την λύση εδώ και πολύ καιρό. Μας δόθηκαν υποσχέσεις πολλές. Καμία από αυτές δεν τηρήθηκε. Μάλλον αυτοί που έδωσαν αυτές τις υποσχέσεις, δεν έχουν καταλάβει ακόμα το τεράστιο μέγεθος ευθύνης που τους αναλογεί.

Θα τους το ξαναπούμε ακόμα μια φορά, μήπως το καταλάβουν επιτέλους.

Όση ευθύνη έχουν αυτοί που διοικούσαν και έφεραν τον ΠΑΟΚ σε ανυποληψία, σε μαρασμό και σε εξαθλίωση, άλλο τόσο έχετε και εσείς κύριοι εκπρόσωποι των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, που τους αφήσατε να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Σταματήστε να σφυρίζετε αδιάφορα και δώστε λύση.

Τώρα!

Είναι υποχρέωσή σας να δώσετε λύση που να απαλλάσσει τον ΠΑΟΚτσήδικο Λαό από αυτά τα χρέη. Συνάμα επαναλαμβάνουμε, ότι δεν είναι επιθυμία μας να χαριστούν και να αναγκαστούν να πληρώσουν για αυτά, οι κοινωνικές ομάδες που σήμερα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τα συγκεκριμένα χρέη έχουν ονοματεπώνυμο.

Μπατατούδης, Γούμενος, Παγώνης.

ΠΑΟΚτσήδες.

Μέχρι σήμερα, στα δίκαια αιτήματά μας, οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι, απαντούσαν με την στερεότυπη φράση: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι εταιρεία και υπάγεται στους νόμους που διέπουν όλες τις εταιρείες. Άρα ούτε τα χρέη της μπορούν να χαριστούν, αλλά και ούτε η ευθύνη αυτών των χρεών, μπορεί να βαρύνει τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, σαν φυσικά πρόσωπα.

Κατανοούμε την επιχειρηματολογία τους.

Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, είναι πως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν νόμοι, που ισχύουν για όλες τις άλλες εταιρείες, ενώ αποκλείουν τις Αθλητικές από τις ευεργετικές διατάξεις τους. Αναφερόμαστε στο περίφημο άρθρο 44 στο οποίο μπορούν να υπαχθούν όλες οι ανώνυμες εταιρείες, εκτός από τις Αθλητικές. Εσείς οι ίδιοι, που νομοθετείτε, βάζετε τους διαχωρισμούς και με αυτό το πρίσμα θέλουμε να αντιμετωπίσετε το δίκαιο αίτημά μας, που αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ας μην ξεχνάμε τι έγινε στο παρελθόν και ας κάνουμε μια αναδρομή, με την ευκαιρία της συγκέντρωσης αυτού του πλήθους.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70, θεσμοθετήθηκε ο επαγγελματικός αθλητισμός, με τις ευλογίες του κράτους. Δυστυχώς, ήταν τόσο πρόχειρη η μελέτη και η διεργασία που προηγήθηκε του νόμου και το οικοδόμημα κινδύνευσε με κατάρρευση πάμπολλες φορές.

Λόγω του νόμου περί επαγγελματικού αθλητισμού τα φυσικά πρόσωπα των διοικήσεων, απέφευγαν τις όποιες ποινικές ευθύνες τους αναλογούσαν. Όταν δημιουργούνταν χρέη, τα μεταβίβαζαν στους επόμενους ιδιοκτήτες, οι οποίοι με την σειρά τους δημιουργούσαν καινούργια και ο φαύλος κύκλος δεν έκλεισε ποτέ, αφού το κράτος και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί αλληθώριζαν.

Το αποτέλεσμα αυτής της πάγιας τακτικής, οδήγησε σε ανισονομία των πρωταθλημάτων, αλλά και στη διαρκή κλοπή του δημοσίου λόγω της μη καταβολής εισφορών για τις οποίες πλήρωνε ο φίλαθλος, αλλά δεν τις απέδιδαν τα φυσικά πρόσωπα που ήταν ιδιοκτήτες στις Αθλητικές εταιρείες.

Όπως είναι βέβαιο, η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο και τα χρέη πολλαπλασιάζονταν με πανωτόκια και πρόστιμα και έφταναν σε δισθεόρατα μεγέθη. Με το πρόσχημα αποφυγής πτωχεύσεων των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών που θα είχε ως αποτέλεσμα και την απώλεια όλων των οφειλομένων προς τα δημόσια ταμεία, έδιναν λύσεις μέσω ρυθμίσεων, τροπολογιών και νόμων. Ανακαλύφθηκαν οι δόσεις, η μείωση των προστίμων και η ειδική εκκαθάριση. Ποτέ όμως, μέχρι σήμερα, δεν τιμωρήθηκαν οι πραγματικοί υπαίτιοι, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα που δημιούργησαν αυτά τα χρέη.

Μπορεί κάποιοι από εσάς να έχουν την εύλογη απορία...

Γιατί το κράτος δεν διενεργούσε έλεγχο και δεν απαίτησε τα χρήματά του;

Σας δίνουμε την απάντηση:

Επειδή πολύ απλά, θέλουν να έχουν σε καθεστώς ομηρίας τους οπαδούς των ομάδων για ψηφοθηρικούς λόγους. Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και δεκαετίες, κυβερνούν με την ευκολία των υποσχέσεων και όχι των πράξεων.

Όποια ΠΑΕ δεν κατάφερνε να ανταποκριθεί θα έπρεπε να διαλυθεί. Επίσης, ο νέος νόμος σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού απέκλειε τη δημιουργία νέων χρεών και παράλληλα έκλεινε την πόρτα του άρθρου 44 σε αθλητικές εταιρείες.

ΠΑΟΚτσήδες.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με άλλα στοιχεία. Θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ για ώρες και να αναφέρουμε διάφορες περιπτώσεις.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σου, στο κάλεσμά μας. Με την ενεργή συμμετοχή σου, δίνεις κουράγιο σε όσους καθημερινά αγωνίζονται, για να αποδοθεί ισονομία και δικαιοσύνη. Δίνεις κουράγιο στα άτομα που δεν κρύφτηκαν στα δύσκολα και μπήκαν μπροστάρηδες σε αυτόν τον τίμιο αγώνα. Δίνεις κουράγιο στην άξια διοίκηση που με επικεφαλής τον Θόδωρο Ζαγοράκη, παλεύει καθημερινά για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ. Με τη σημερινή σου παρουσία, δίνεις το παρών σε μια μάχη που είναι κρίσιμη, αλλά όχι η τελευταία για την σωτηρία του ΠΑΟΚ. Θα ακολουθήσουν και άλλες και σου ζητάμε να συνεχίσεις να δίνεις το παρών, μέχρι να δικαιωθούμε στα δίκαια αιτήματά μας.

Τα χρέη του ΠΑΟΚ, έχουν ονοματεπώνυμο!

Μπατατούδης, Γούμενος, Παγώνης!

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

Τέρμα στην ομηρία!

Λευτεριά στον ΠΑΟΚ!»

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP