OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

2/2/09

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Print this post

Εξέπνευσε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, είχε παρασυρθεί από μηχανή μεσαίου κυβισμού στην Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που έβγαινε από πάρκινγκ όπου καθημερινά αφήνει το αυτοκίνητό του . Η σύγκρουση αποδείχθηκε μοιραία...


Ήταν ο μοναδικός πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τόσες πολλές επιτυχίες. Ο άνθρωπος που είχε δημιουργήσει την ομάδα που μπροστά της υποκλίθηκε όλη η χώρα. Δύο κύπελλα, ένα πρωτάθλημα πήρε η ομάδα υπό της προεδρία του


Ο Γιώργος Παντελάκης ξεκίνησε την ανάμειξή του με την ομάδα από βοηθός εφόρου στο μπάσκετ, έγινε αργότερα γενικός γραμματέας του συλλόγου, για να ανέβει τελικά στη θέση του προέδρου την οποία υπηρέτησε για χρόνια με τεράστια επιτυχία. Άνθρωπος με τεράστιες ψυχικές δυνάμεις, μεγάλη διορατικότητα και πραγματικά ταγμένος μαχητής στην ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ.


Συνέδεσε το όνομά του με τους αγώνες που έδωσε κόντρα στο αθηναϊκό κατεστημένο, αλλά και την ενδοξότερη περίοδο της ιστορίας του συλλόγου, την εποχή που ο ΠΑΟΚ έφερνε στη Θεσσαλονίκη κύπελλα και πρωτάθλημα.


Πρόεδρος στην ομάδα ανέλαβε το 1975 . Στη θέση αυτή τον βρήκε η επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου (υπέγραψε το 1979 τη μετατροπή από ερασιτεχνικό σωματείο σε ανώνυμη εταιρία) και φυσικά πρωτοστάτησε στην δημιουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ της οποίας ήταν πρόεδρος μέχρι το 1984.

Η εποχή Παντελάκη- μιλάμε για εποχή γιατί πραγματικά ο άνθρωπος άφησε μεγάλη προσωπική σφραγίδα στον ΠΑΟΚ- άρχισε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση Κούδα, όταν με δικές του προσωπικές ενέργειες ο παίκτης έμεινε στην ομάδα μας και στα επόμενα χρόνια την οδήγησε σε κορυφαίες στιγμές δόξας.

Τα αδέρφια μας στον ουρανό βρήκαν τον πρόεδρο τους...



Την Τετάρτη ο λαός θα πάρει τη νίκη για τον "πρόεδρο"... Την Τετάρτη θα "οργανώσει" και αυτός κερκίδα από κει ψηλά...

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πληροφορούμενο τον αδόκητο θάνατο του Γεώργιου Παντελάκη, ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία του συλλόγου και επί σειρά ετών Προέδρου, συνεδρίασε και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

* Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

* Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να καταθέσει στεφάνι.

* Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

* Να καταβάλει οικονομική ενίσχυση σε ίδρυμα στη μνήμη του εκλιπόντος.


Η κηδεία θα γίνει στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας το μεσημέρι της Τρίτης,για να πούμε ένα τελευταίο αντίο και καλή αντάμωση.


Παρακάτω όσα έγραψαν για τον χαμό του "προέδρου" οι Άθλιοι, τα οποία αξίζει να τα διαβάσουμε....για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουμε οι νεότεροι...

Έφυγε σήμερα σε ηλικία 80 ετών ο Γιώργος Παντελάκης, ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ (μακράν) των ηγετών του ΠΑΟΚ και ίσως ο μεγαλύτερος των Ελλήνων παραγόντων.
Ο άνθρωπος που όχι μόνο αφιέρωσε τη ζωή του στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο οραματίστηκε το μεγαλείο του, αλλά του έδωσε σάρκα και οστά στο όραμά του , τον καμάρωσε να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, να σαρώνει θηρία της εποχής όπως Λέγκια και Λυών, να είναι όλη του η ενδεκάδα διεθνείς.
Όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον Ασλανίδη της χούντας ο οποίος τον είχε καλέσει στο γραφείο του για να τον πείσει να συναινέσει στην μεταπήδηση του Κούδα στον ΟΣΦΠ.
«Από μένα μην περιμένετε να βάλω υπογραφή σε μια τέτοια μεταγραφή. Εσείς καταλύσατε ολόκληρο Σύνταγμα, αν επιμένετε βγάλτε ένα νόμο που θα λέει «ο Κούδας στον Ολυμπιακό»
Τον θυμάμαι στις κερκίδες του Καραϊσκάκη να περνάει στητός και αγέρωχος ανάμεσα στους γαύρους που σηκωνόταν για να περάσει, θυμάμαι με πόσο σεβασμό του μιλούσε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.
Θυμάμαι και πόσο συχνά κατέβαζαν τις τζαμαρίες του καταστήματός του οι χουλιγκάνοι της δικιάς μας ομάδας για να τον διώξουν, υποκινούμενοι και αβανταριζόμενοι από διευθυντή αθλητικής εφημερίδας που τώρα αρθρογραφεί αλλού (όσοι ξέρουν ξέρουν).
Και τελικά τον έριξαν τα δικά του δημιουργήματα, Βεζυρτζής, Καλαφάτης και σια.
O Γιώργος Παντελάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς, τον Δημήτρη και την Ευαγγελία. Από το 1954 έγινε βοηθός εφόρου στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Δύο χρόνια αργότερα έγινε έφορος, με πρόεδρο τον Γιώργο Χαραλαμπίδη. Την τριετία 1956-59, υπό την καθοδήγηση του, η πρόοδος στον ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη. Το 1959 η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ (με τον ίδιο και στη θέση του κόουτς), το πρώτο μεταπολεμικά που κατέκτησε ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Από το 1960 ως το 1971 διατέλεσε γενικός γραμματέας του συλλόγου, (η θέση που έκανε κουμάντο στο Σύλλογο, καθώς ο Πρόεδρος ήταν θέση τιμητική) χρόνια στα οποία έβαλε τις βάσεις για να γιγαντωθεί ο ΠΑΟΚ. Στα τέλη του 1971 αποσύρθηκε για επαγγελματικούς λόγους, αλλά η ομάδα που στελέχωσε πήρε δύο κύπελλα (1972, 1976).

Επέστρεψε στην ομάδα το 1975, στην θέση του προέδρου αυτήν την φορά, και το 1976 χάρηκε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή.

Ήταν τόσο Κύριος, τόσο τίμιος, τόσο μπεσαλής που οι συνεργάτες του ο Μαρτινίδης, ο Μυλωνάς, ο Μαμιδάκης, ο Δούμτσος, ο Μαντάς, του διέθεταν χωρίς ενδοιασμό χρήματα για τις ανάγκες της ομάδας γιατί ήξεραν και πώς θα τα διαχειριστεί και οτι θα τα πάρουν πίσω.

Η προαναφερθείσα απομάκρυνσή του έγινε με τον τρόπο που έγινε το 1984.
Εκεί που πας ΠΡΟΕΔΡΕ θα σε περιμένει ο Νικηφόρος Τσαρπανάς και μαζί θα σπάσετε μια γεμάτη στάμνα στις 21.15 την Τετάρτη το βράδυ.

7 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ 2/2/09 19:27  

Μπράβο novito για ην ανάρτηση. Μάλλον είσαι μικρός και δεν θα ξέρεις τι κυνήγι έφαγε αυτός ο Γίγαντας από τους δικούς μας. Ρίξε μια ματιά στο δικό μου να καταλάβεις...

Ανώνυμος,  2/2/09 19:28  

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ

NOVITO 2/2/09 19:41  

@ΑΘΛΙΟΙ: πάνω που το έκανα προσθήκη με πέτυχες...η αλήθεια είναι ότι αόριστα μόνο έχω ακούσει κάποια πράματα, αν και δε μου φαίνεται περίεργο...έχουμε μια τάση να καίμε τα δυνατά μας χαρτιά... ;)

palalos 2/2/09 20:23  

ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ....ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ....

Ανώνυμος,  3/2/09 14:39  

Tα συλλυπητηρια μου στην οικογενεια του ΠΑΟΚ για τον Γιωργο Παντελακη, απο εναν Ολυμπιακο. Ενα μεγαλο κομματι της ιστοριας του ΠΑΟΚ περασε στο Πανθεον της ομαδας.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

Anti 3/2/09 18:04  

NOVITO...κανα link για το βίντεο;; Από που το ειδες εννοω ;)

NOVITO 3/2/09 19:59  

AnticapitalistA ΣΕ ΤΡΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥΣΛΙ Ε??
ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕ ΤΡΕΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ...ΤΕΣΠΑ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ:
http://www.youtube.com/watch?v=g-eMuhf3zgI&eurl=http://novito.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP