OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

28/12/08

The winner is... Θοδωρής Ζαγοράκης!

Print this post

Τον Ιούνιο του 2007, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε εν μία νυκτί να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να πάρει στα χέρια του το μπαλάκι, που του πέταξαν οι οπαδοί και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, βλέποντας την ομάδα τους να καταρρέει.

Τότε, έβλεπε μπροστά του ένα βουνό, αλλά δεν αρνήθηκε την πρόκληση να οδηγήσει «τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ τη μέρα που επέστρεψε από την Μπολόνια σε ήρεμα νερά. Στον ενάμιση χρόνο που έχει τις τύχες του ΠΑΟΚ πέτυχε πράγματα που δεν κατάφεραν να πετύχουν όλοι οι προκάτοχοί του μαζί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Εβαλε τις βάσεις για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο και να κάνει την Τούμπα να δείχνει πολύ μικρή για να χωρέσει τους φίλους του ΠΑΟΚ και, φυσικά, να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που, αν μη τι άλλο, αρχίζει να εμπνέει τον σεβασμό.

Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τον πρώην αρχηγό της Εθνικής, που απέδειξε όμως ότι όταν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, έχεις ξεκάθαρες ιδέες και διαλέγεις τους κατάλληλους συνεργάτες, μπορείς να πετύχεις, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν οι δυνατοί χρηματοδότες.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συσπειρώσει τον κόσμο, που πλέον έπαψε να ψάχνει και να περιμένει «επενδυτές». Αυτό, βέβαια, δεν ήταν και τόσο δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ζαγοράκης ήταν στην ουσία ο εκλεκτός του κόσμου. Το δύσκολο, όμως, ήταν να χτίσει μια σχέση ειλικρίνειας και απόλυτης εμπιστοσύνης. Δεν λειτούργησε ποτέ ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και δεν καταλήφθηκε από αλαζονεία.

«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι δικός μου, ο ΠΑΟΚ ανήκει σε όλους, όσοι τον αγαπούν», συνηθίζει να λέει στους οπαδούς, τους οποίους τους έκανε ισότιμους συνομιλητές του και κατά καιρούς τους καλεί και τους ενημερώνει για τα πάντα, ακόμη και για τα οικονομικά. Δεν ξέχασε, όμως, να βάλει και κάποια όρια, όταν έβλεπε κάποιες συμπεριφορές που δεν του άρεσαν ή όταν πίστευε ότι οι πωλήσεις παικτών, όπως ο Χριστοδουλόπουλος, ο Μελίσσης ή ο Φερνάντεζ, ήταν αναγκαίο κακό.

Στοίχημα... διαρκείας

Οι καλοί λογαριασμοί με την κερκίδα έκαναν τους καλούς φίλους κι αυτή ήταν η βάση πάνω στην οποία χτίστηκε ο ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη και μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι το καλοκαίρι, ύστερα από μια τραγική χρονιά, ο ΠΑΟΚ πούλησε 19.200 διαρκείας σ' ένα γήπεδο 28.000 θέσεων και γέμισε το ταμείο καλοκαιριάτικα. Με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν τα μεγάλα κεφάλαια και οι χρηματοδότες, ο Ζαγοράκης αναγόρευσε τον κόσμο σε «επενδυτή του ΠΑΟΚ» και κατάφερε να τον κάνει «συμμέτοχο» στην αναγέννηση του ΠΑΟΚ.

Με συνετή διαχείριση των εσόδων, ο Ζαγοράκης κατάφερε μέσα σε 18 μήνες να εξοφλήσει τα χρέη σε τρίτους, να «ελέγξει» τα χρέη στο δημόσιο και να θέσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε τροχιά ανάπτυξης. Παράλληλα, κατάφερε να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς σπατάλες. Εδωσε αυξημένες αρμοδιότητες σε ανθρώπους που εμπιστεύεται τυφλά, όπως ο Βρύζας, αλλά και ο Πουρλιοτόπουλος, με τους οποίους είναι πάνω από 15 χρόνια φίλοι και προπαντός πήγε κόντρα στο ρεύμα, όταν χρειάστηκε και στήριξε τον Σάντος, όταν ο κόσμος του ζητούσε πέρυσι να τον απομακρύνει. Τα όρια που λέγαμε.

«Δεν φταίει ο Σάντος γι αυτά τα χάλια, δούλεψα μαζί του, ξέρω τι προπονητής είναι, αυτός θα μας κάνει ομάδα», έλεγε πέρυσι σε όσους του ζητούσαν να τον αλλάξει. Καθώς το 2008 φεύγει, ο Ζαγοράκης απολαμβάνει, μαζί με τον κόσμο, τους καρπούς της προσπάθειας, αλλά και των επιλογών του. Και καθώς έρχεται το 2009, αρχίζει πια να πιστεύει ότι αυτό που δεν κέρδισε τόσα χρόνια με τον ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής ίσως έρθει η ώρα που θα το κερδίσει ως πρόεδρος. Εναν τίτλο...

«Η προσπάθεια είναι συνολική»

Σχολιάζοντας την ψήφισή του ως κορυφαίου προσώπου του 2008 από τους 14.800 επισκέπτες του ΕΘΝΟΣΠΟΡ-ΝΕΤ, o Θοδωρής Ζαγοράκης τόνισε: «Η αναγνώριση οποιασδήποτε προσπάθειας προκαλεί μια ικανοποίηση στον καθέναν. Θα πρέπει, ωστόσο, να διευκρινίσουμε πως για ό,τι γίνεται στον ΠΑΟΚ δεν είναι υπεύθυνος μόνο ο Ζαγοράκης, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο Ζαγοράκης.

Η προσπάθεια είναι συνολική. Υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο, μία ομάδα ικανών ανθρώπων, που καθημερινά προσπαθεί να ξαναφέρει τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει. Εχουμε κάνει αρκετά βήματα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχηθώ σ' όλο τον κόσμο να έχει πάνω απ όλα την υγεία του και να περάσει ευχάριστα τις γιορτές. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, προκειμένου να απολαμβάνει ο κόσμος την επίσκεψή του στο γήπεδο».

Aναδημοσίευση απ το έθνος:


0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP