OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

26/10/08

ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...

Print this post

Ένα άκρως ασπρόμαυρο Σάββατο πέρασε με ανάμικτα συναισθήματα, μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα κόντρα στον Πανελλήνιο, αλλά και τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ο δικέφαλος δε κατάφερε ούτε και χθες να πανηγυρίσει εντός έδρας, καθώς ηττήθηκε από την ομάδα του Κυριακού με 60-74. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 20 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι ακόμα ανέτοιμος, καθώς και ότι έχει ανάγκη από ενίσχυση σε κάποιες θέσεις.


Το παιχνίδι στο Παλατάκι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον δικέφαλο, ο οποίος βρέθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ με 3/3 τρίποντα στις 3 πρώτες επιθέσεις! Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και η εξαιρετική άμυνα των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με τις λανθασμένες επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων έφεραν τον Πανελλήνιο μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 23-18.

Στη δεύτερη περίοδο ο δικέφαλος έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης, ο οποίος κατάφερε για κάποιο χρονικό διάστημα να βρει ρυθμό και να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα και στην άμυνα. Σε συνδυασμό με τον αναίτιο εκνευρισμό του mvp του αγώνα Γκράντι, οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-36 υπέρ του Πανελληνίου.


Και ενώ η κερκίδα έδινε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα, το δεύτερο μέρος ήταν απογοητευτικό. Τίποτα αξιολόγο στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του δικεφάλου να κάνουν τραγικά λάθην τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και τον Πανελλήνιο να παίρνει μια σημαντική νίκη με 60-74.

Η χθεσινή νίκη ήταν η πρώτη του Πανελληνίου στους έξι αγώνες που έχει δώσει κατά το παρελθόν με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη νίκη του δικεφάλου με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ ήταν την σεζόν 2004-2005, όταν στο Παλατάκι ο δικέφαλος είχε επικρατήσει με 106-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 33-36, 44-62, 60-74
Οι συνθέσεις:
Π.Α.Ο.Κ.: Ουέσον 16 (1), Καυκής, Χαρίσης 12 (1), Βασιλειάδης 8 (2), Κυρίτσης 2, Τσιάρας, Ντιαρά 10 (2), Γκρέγκορι 7 (1), Σίμτσακ, Τομάσεβιτς 5.
Πανελλήνιος: Όστοϊτς 9, Παπαμακάριος 3 (1), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 7 (1), Γκράντι 18 (3), Νιούλεϊ 20 (1), Νάτσφεϊ 5 (1), Γκόλεματς 9, Ραντένοβιτς 3 (1).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Νομίζω ότι είδαμε το ίδιο έργο, όπως και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Πιστεύω πως είναι λάθος ο τρόπος που προσεγγίζουμε το παιχνίδι γενικά. Χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο πρώτο πεντάλεπτο, μετά μένουμε πίσω στο σκορ και η προσπάθεια που κάνουμε για να επιστρέψουμε δεν βασίζεται στην τακτική και βγάζουμε τις κακές μας συνήθειες, όπως έγινε σήμερα στο ξεκίνημα του αγώνα. Το πρόβλημα φαίνεται και από τις ασσίστ. Δεν πασάρουμε τη μπάλα, ο καθένας προσπαθεί να δώσει κάτι παραπάνω και αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ημασταν τραγικοί όσον αφορά τη νοοτροπία μας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όταν με μία ομάδα όπως ο Πανελλήνιος, μένει πίσω με διαφορά 15 πόντων είναι εξαιρετικά δύσκολο να την καλύψεις. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε αμυντικά, επιθετικά κάναμε κάποια τρελά σουτ, απόρροια του άγχους να γυρίσουμε πίσω από μια διαφορά 15 πόντων και βέβαια δεν είναι δυνατόν να παίζουμε μπάσκετ με μία πάσα. Έχουμε πρόβλημα στον οργανωτικό τομέα, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι η νοοτροπία. Προσεγγίζουμε το παιχνίδι σε ατομικό επίπεδο, ίσως παρασυρόμενοι και από την ατμόσφαιρα κι αυτό δεν μπορεί να δώσει τη λύση. Πήγαμε ξανά σε πολλά τρίποντα, ενώ είχαμε στο παιχνίδι Tomasevic και Wesson. Ο καθένας προσπαθεί να γίνει ήρωας, αλλά αν το αλλάξουμε αυτό μπορούμε να μείνουμε μέσα στους στόχους μας».


Από την μεριά των φιλοξενούμενων, ο Ηλίας Ζούρος δήλωσε: «Αρχικά θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, γιατί είχαμε δύο πολύ δύσκολα ταξίδια αυτή την εβδομάδα και ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε πολύ δυνατή άμυνα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε μια τόσο σκληρή έδρα όπως αυτή. Το ευχάριστο είναι πως ακολουθήσαμε ακριβώς τα πλάνα μας και πήραμε μια καλή νίκη. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε προσηλωμένοι έως το τέλος της περιόδου, γιατί ακόμη είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν, έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας και η επιτυχία ή η αποτυχία κρίνεται στο τέλος. Να συγχαρώ τέλος τον ΠΑΟΚ και να ευχαριστήσω τόσο για τη φιλοξενία όσο και για την εξαιρετική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο».


Ένα άνετο απόγευμα περίμενε τους φιλάθλους που γέμισαν για ακόμα μία φορά το γήπεδο της Τούμπας, καθώς ο δικέφαλος επικράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με 3-1 του αξιόμαχου Λεβαδειακού.


To χθεσινό παιχνίδι αποτελούσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φανούν πλήρως οι δυνατότητες της ομάδας κόντρα σε μία θεωρητικά αδύναμη ομάδα. Ο Φερνάντο Σάντος εκμεταλεύτηκε το γεγονός και παρέταξε την ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, με στόχο να προσφέρει και θέαμα, εκτός απ την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο δικέφαλος ξεκίνησε με τον Χαλκιά κάτω απ τα δοκάρια, τους Κοντρέρας και Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, τον Σνάουτσερ στα δεξιά και τον Δάρλα στα αριστερά της άμυνας. Το κέντρο του ΠΑΟΚ, όπου έγινε και η μεγάλη αλλαγή σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς, αποτελούταν από τους Κωνσταντινίδη και Κονσεϊσάο στα άκρα και τους Βερόν και Ίβιτς στο κέντρο, με τον Σέρβο να έχει ένα διαφορετικό ρόλο σε σχέση με τα παλαιότερα ματς. Την ενδεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπακαγιόκο και Μουσλίμοβιτς με τον Ιβοριανό να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω απ την αιχμή του ΠΑΟΚ, τον Μουσλίμοβιτς.


Στον αντίποδα ο τεχνικός του Λεβαδειακού παρέταξε την ομάδα του με πολυπρόσωπο κέντρο με σκοπό να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ και να προσπαθήσει να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού αποτελούταν από τους Μπλάζιτς, Μουλόπουλο, Μασάδο, Γκεοργίεφ, Ζησόπουλο, Ανδράλας , Καψή, Μπασαλά , Ντιμπαλά, Κόλτζο και Μπούσι, με τον Μοντόγια να μένει στον πάγκο για πρώτη φορά φέτος.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο που κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να διαβάσει την αμυντική λειτουργία των Βοιωτών, ακολούθηκε ένα δεύτερο σαρωτικό δεκάλεπτο από πλευράς των γηπεδούχων, με τον Λεβαδειακό να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του δικεφάλου.


Το 1-0 για τον ΠΑΟΚ έγινε μόλις στο 13', στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή του στα καρέ των "πρασίνων", όταν ο Κονσεϊσάο εκτέλεσε φάουλ απ τα δεξιά και τον Μουσλίμοβιτς με καρφωτή κεφαλιά απ το δεύτερο δοκάρι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς.



Και ενώ ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να συνέλθει, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του με δράστη τον Μπακαγιόκο. Ο Κονσεϊσάο έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, στο ύψος του κόρνερ, ο Ίβιτς έκανε την κεφαλιά-ασίστ στον Μπακαγιόκο, και αυτός αφού έκανε ωραίο κοντρόλ μέσα στη μικρή περιοχή, γύρισε το σώμα του και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.



Δέκα λεπτά αργότερα, ο ιδιαίτερα δραστήριος Κονσεϊσάο έβγαλε νέα σέντρα απ τα δεξιά για τον Μουσλίμοβιτς, με τον Βόσνιο να βρίσκεται και πάλι αμαρκάριστος και να πιάνει την κεφαλιά, όμως αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζιτς.

Η τελευταία σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε και πάλι στον δικέφαλο, με τον Ίβιτς να επιχειρεί στο 44' ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από περίπου 40 μέτρα, καθώς είχε δει τον Μπλάζιτς αρκετά έξω από την εστία του, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι καθώς πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Βοιωτών.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βούκοτιτς άλλαξε επιθετικό, περνώντας τον Μοντόγια στη θέση του απογοητευτικού Μπούσι, και στο 49' ο Λεβαδειακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς, όταν έπειτα από αρκετά ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μουλόπουλου, ο Μασάδο με κοντινή κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Χαλκιά, αλλά αστόχησε.

Πάνω που ο Λεβαδειακός πήγε κάπως να αναθαρρήσει, ήρθε ο Μουσλίμοβιτς στο 52' για να τον τελειώσει με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και 4ο συνολικά στο πρωτάθλημα. Ο Κωνσταντινίδης με ωραία κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μουσλίμοβιτς, με τον Σέρβο να ελίσσεται όμορφα ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Λεβαδειακού και με δεξί δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπλάζιτς για να κάνει το 3-0.



Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Λεβαδειακός έφτασε για δεύτερη φορά μία ανάσα από το γκολ, όμως και αυτή τη φορά στερήθηκε τη χαρά λόγω ατυχίας. Μετά από σέντρα του Γκεοργκίεφ από τα αριστερά, ο Μοντόγια έπιασε γυριστή κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά και απομακρύνθηκε.


Η συνέχεια μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει σταδιακά τον ρυθμό του, έχοντας πετύχει ήδη το σκοπό του. Μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Χαλκιάς προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα τελείως απρόσεκτα και ο Μοντόγια με έξυπνη προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ και μείωσε στο τελικό 3-1 με ένα απίστευτο γκολ. Έτσι, ο διεθνής γκολκίπερ είδε την εστία του να παραβιάζεται μετά από 495 λεπτά και συγκεκριμένα από το γκολ του Μπλάνκο στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.



Ανάμεσα στους περίπου 20 χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκε και ένα νεόνυμφο ζευγάρι που επέλεξε μετά την εκκλησία να πάει στο γήπεδο, για να παρακολουθήσει το ματς της αγαπημένης του ομάδας και να βγάλει τις σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες!



Επόμενος στόχος για τον ΠΑΟΚ η νίκη απέναντι στον Ηρακλή (2/11, 19:00) σε ένα ασπρόμαυρο (ως συνήθως τα τελευταία χρόνια) Καυταντζόγλειο

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!

Σήμερα συμπληρώνονται 22 χρόνια από την ημέρα που ο άτυχος οπαδός της Λάρισας, Χαράλαμπος Μπλιόνας έπεφτε νεκρός στο Αλκαζάρ απο φωτοβολίδα που έπεσε πάνω του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Τη φωτοβολίδα εκτόξευσε - ή φέρεται ότι εκτόξευσε - "φίλαθλος" του ΠΑΟΚ. Μια μαύρη σελίδα στη σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε γραφτεί. Εύχομαι στην οικογένεια του άτυχου δασκάλου, να είναι γερή και δυνατή για να τον θυμάται. Οι νεκροί πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε. Θερμά συλληπητίρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια της Λάρισας.
Εύχομαι η θυσία του να μην πήγε χαμένη. Ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα στα ελληνικά γήπεδα! Ποτέ ξανά νεκροί και επεισόδια στα γήπεδα. Ποτέ πια τέτοια φαινόμενα να μην απασχολήσουν τον ΠΑΟΚ, είτε έτσι, είτε αλλιώς.
Εύχομαι οι οπαδοί μας απο εδώ και πέρα να αποτελούν υπόδειγμα συμπεριφοράς και να μην είναι ποτέ ξανά πρωταγωνιστές σε τέτοιες κακές ιστορίες!
Ο αθλητισμός είναι μεράκι, χαρά, παιχνίδι και όχι πόλεμος που θέλει νεκρούς.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...

2 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ 28/10/08 12:20  

Moυ άρεσε η αναφορά που έκανες στον Μπλιώνα.Μπράβο σου ρε μάγκα.

NOVITO 28/10/08 12:35  

Νίκο αν και δεν είχα γεννηθεί καν είναι απ τις στιγμές που ντρέπομαι για πολλά πράγματα στο ελληνικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο...
στην τελική δε με νοιάζει ποιος τα κάνει και ποιος τα δέχεται, με νοιάζει να μην γίνονται πουθενά και για κανέναν λόγο.... άλλο φανατισμός και άλλο μ@λακίες... ;)

υ.γ. πες και καμμιά καλημέρα μπρεεε

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP