OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

5/1/08

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ 66-70

Print this post

Ο ΠΑΟΚ με τον Κ.Φλεβαράκη στον πάγκο είναι άλλη ομάδα. Με πάθος, διάθεση για άμυνα και πλάνο πέρασε από την Κυψέλη, νικώντας τον Πανελλήνιο με 70-66, και άφησε οριστικά πίσω το κακό ξεκίνημα, το οποίο τον κρατούσε μόνιμα καθηλωμένο στον πάτο της βαθμολογίας. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού το 44-63 στο 30', μετετράπη από τους ψυχωμένους γηπεδούχους σε 63-65 στο 39'! Ωστόσο, κάπου εκεί φάνηκε πως τελείωσαν οι δυνάμεις των παικτών του Ηλία Ζούρου και ο «Δικέφαλος» πήρε το ροζ φύλλο. Ο Σιμς με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των «Ολυμπιονικών», ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Ντιαρά είχε 22 πόντους και ο Σόντερς 15 με 8 ριμπάουντ.

Με ένα 4-0 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στην Κυψέλη, αλλά ο Πανελλήνιος απάντησε αμέσως και πήρε το προβάδισμα με 5-4 στο 3'. Στα μισά της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν ισόπαλο, με τις δύο ομάδες να δίνουν σκληρές μάχες στο παρκέ. Με δύο λεπτά να απομένουν για το τέλος του δεκαλέπτου, ο «Δικέφαλος» είχε προβάδισμα τριών πόντων, 12-15 κι έτσι έκλεισε και την περίοδο, με τον Σιμς να έχει επτά πόντους για τους «Ολυμπιονίκες» και τον Σόντερς πέντε για τον ΠΑΟΚ.

Το επιμέρους σκορ της πρώτης περιόδου (12-15) είναι ενδεικτικό της φτωχής επιθετικής παρουσίας των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ, με την απουσία του αρχηγού του, Δημήτρη Βεργίνη, να είναι αισθητή στο παρκέ, φρόντισε εξαρχής να "σβήσει" τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Αντονι Γκράντι και τα κατάφερε.

Ο Πανελλήνιος, από την άλλη, ευτύχησε να έχει σε καλή μέτα τον Λιούις Σιμς, γιατί διαφορετικά, πολύ δύσκολα θα κατάφερνε να κρατήσει επαφή με το σκορ. Ενας Σιμς, όμως, δεν φέρνει την άνοιξη και το μπλακ άουτ του δεύτερου δεκαλέπτου (ο Πανελλήνιος δεν σκόραρε από το 12`30`` μέχρι το 16`30``) έφερε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού (24-32, 20`).

Στην 3η περίοδο , η μόνη ομάδα μέσα στο παρκέ , ήταν ο ΠΑΟΚ , όταν και έπαιξε και άμυνα για σεμινάριο , και απίστευτα ποσοστά (9/9 βολές, 5/7 δίποντα και 4/5 τρίποντα), οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη πήραν μια διαφορά 19 πόντων (40-59, 27`) , με τον Πανελλήνιο να μη δείχνει ικανός να αντιδράσει. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου το σκορ ήταν 44-59, ενώ το τριαντάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά στους 19 πόντους, 44-63.

Ολα έδειχναν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Οι περίπου 100 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο κλειστό της Κυψέλης δεν σταματούσαν ούτε λεπτό να φωνάζουν, η ψυχολογία των φιλοξενούμενων ήταν στα ύψη, όμως στα σύννεφα αποδείχτηκε πως ήταν και η συγκέντρωσή τους. Έχοντας τον Αργυρόπουλο σε ρόλο οργανωτή και τον Σιμς, να αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστή, οι "Ολυμπιονίκες", καθήλωσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Το σερί έφτασε στο 14-0 και για επτά λεπτά, η ομάδα του Φλεβαράκη, είχε εγκλωβιστεί και η διαφορά είχε πέσει στους 3 (60-63) , 3 λεπτά πριν το φινάλε. Με καλάθι του Παπαϊωακείμ οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμη και στους δύο πόντους (63-65). Όταν ο Ντιαρά αστόχησε σε δύο βολές μετά από φάουλ του Παπαϊωακείμ, ο Σόντερς πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το 63-67 με 25 δευτερόλεπτα εναπομείναντα χρόνο. Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων, ο Αργυρόπουλος αστόχησε σε βολή, ο Καλαϊτζίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Γκράντι αστόχησε σε (βιαστική) προσπάθεια για τρίποντο και ενώ το σκορ ήταν 66-69. Ο Τσιάκος πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ, για να ευστοχήσει σε μία βολή για το τελικό 66-70.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 24-32, 44-63, 66-70

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ζούρος): Σιμς 23, Αργυρόπουλος 9 (1), Καλαϊτζίδης, Καράμπουλας, Γκράντι 9, Αποστολίδης, Πέτρουλας, Ράντσιτς, Σκλάβος 10 (2), ΕνΝτιαγέ 3, Ντότζετ 6 (1), Παπαϊωακείμ 6
ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Ρίνγκστρομ 2, Γκιλέσπι 7 (1), Δεμερτζής 6, Βασιλείου, Ντιάρα 22 (4), Χαριτόπουλος 5 (1), Σφέικος, Ρόου 7 (2), Κούβελας 3, Τσιάκος 3, Σόντερς 15



Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό τα Κυψέλης. Ανταπέδωσαν μάλιστα το χειροκρότημα και πανηγύρισαν τη νίκη όλοι μαζί…


«Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του», υποστήριξε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας Κώστας Φλεβαράκης και πρόσθεσε: «Η νίκη που πετύχαμε είναι πολύ σημαντική, γιατί συνεχίζουμε με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα τη δύσκολη προσπάθειά μας. Είχαμε αρκετά προβλήματα, με την απουσία του Βεργίνη, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να παίξει ο Kutluay, αλλά ειδικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, με εξαιρετική άμυνα. Κάναμε λάθη, υπήρξε και κούραση στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά κι εκεί θεωρώ ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και με τέτοιο αρνητικό σερί, η ομάδα έδειξε σθένος και κράτησε τη νίκη».

Αναφερόμενος στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και κοιτάμε πρώτα το ευρωπαϊκό παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, γιατί από κάθε αγώνα θέλουμε να πάρουμε κάτι σημαντικό και αμέσως μετά βλέπουμε τον αγώνα με το Ρέθυμνο, που θα είναι κι αυτός ένας τελικός για την ομάδα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ibrahim Kutluay, αν και ακολούθησε την αποστολή της ομάδας, δεν αγωνίστηκε, λόγω προβλήματος που προέκυψε με το “letter of clearance”, το οποίο όμως αναμένεται να βρίσκεται στα γραφεία της ΕΟΚ τη Δευτέρα, ώστε ο Ibo να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Τρίτης με την CSK Samara για το Fiba Eurocup.

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP