OXI ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ:

13/1/08

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ 0-1

Print this post


Την πρώτη του εντός έδρας ήττα γώρισε ο ΠΑΟΚ, χάνοντας 1-0 από την Ξάνθη στην κατάμεστη Τούμπα. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά, κέρδισε τον «Δικέφαλο» στην έδρα του μετά από 17 χρόνια (τελευταία νίκη της Ξάνθης ήταν τη σεζόν 1989/90 με γκολ του Χάρη Μπανιώτη). O ΠΑΟΚ εμφανίστηκε νωθρός , σπατάλησε χρόνο με ανούσιες ενέργειες , με τους ακρίτες να πετυχαίνουν μια δίκαια νίκη και τον Δικέφαλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 55΄, όταν ο Γεωργιάδης αστόχησε σε εκτέλεση (δύσκολα καταλογίσημου) πέναλτι. Ένα πέναλντι μόνο από τον κ.Κάκο , καθώς ο διαιτητής έπρεπε να δώσει στην συνέχεια ένα πέναλντι που ήταν καραμπινάτο (χέρι αντιιπάλου παίκτη).


Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την καθολική υπεροχή, ωστόσο αυτή μεταφραζόταν μόνο σε προσωπικές ενέργειες και κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι αρκούνταν στο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους, κάτι που τελικά πετυχαν και επιπλέον, σε μία αντεπίθεση (35') κατάφεραν να προηγηθούν με τον Tomasz Radzinski, τον 34χρονο Καναδό επιθετικό, γεννημένο στην Πολωνία. Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.


Κατά πόσο ήταν πλασματικό το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (0-1), βρίσκεται στη κρίση του καθενός. Αναμφίβολα, ο ΠΑΟΚ - βάσει της συνολικής του απόδοσης στο πρώτο μέρος - άξιζε κάτι περισσότερο, από την άλλη όμως η Ξάνθη "γοήτευσε" με την εξαιρετική της παρουσία και κυρίως με την έξυπνη τακτική της.
Ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε το αγαπημένο του 4-3-3 και με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο (όπου οι παίκτες της μεσαίας γραμμής. δεν υπήρχαν), ο Δικέφαλος είχε την κατοχή. Λίγο όμως η γνωστή (πλέον) αναποτελεσματικότητα των παικτών του στην τελική προσπάθεια και πολύ περισσότερο η ηγετική φυσιογνωμία του Ζουέλα στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης, έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη του πρώτου μέρους.


Συν τοις άλλοις, ο Γκσμπούρνινγκ σε δύο περιπτώσεις δεν επέτρεψε στον Λάκη να πετύχει γκολ, ενώ σε άλλες τόσες... πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Σάλμον. Οπως προαναφέραμε όμως, η Ξάνθη χειρίστηκε με ιδιαίτερη εξυπνάδα το παιχνίδι, με εξαίρεση το ότι πελαγοδρομούσε σε κάθε στημένη φάση του αντιπάλου. Το σχέδιο τακτικής προέβλεπε να βοηθούν ανασταλτικά άπαντες (ο Κιντάνα έδωσε την εντύπωση ότι αγωνιζόταν από σέντερ φορ έως και... σέντερ μπακ), ενώ ο Αλβα προκαλούσε εφιάλτες στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερα κινητικός και μόνιμη πηγή κινδύνου, ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που στο 35ο λεπτό είδε τη κίνηση του Ρατζίνσκι από την αριστερή πλευρά και με σέντρα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον καλύτερο σκόρερ της Ξάνθης να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (0-1).
Γενικότερα όμως, κάθε κατεβασιά των φιλοξενούμενων προκαλούσε καρδιοχτύπια στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κάποιες φορές ο Αλβα έφθανε στο σημείο της τελικής προσπάθειας (όπως στο 7ο λεπτό, αλλά η εκτέλεση ήταν κάκιστη), ενώ κάποιες άλλες δεν έκανε σωστά την τελική πάσα. Οσο για το highlight του πρώτου ημιχρόνου; Η υπόδειξη σε θέση οφ σάιντ του Γιώργου Γεωργιάδη στο 18ο λεπτό, όπου το replay επιβεβαίωσε ότι τον 35χρονο ποδοσφαιριστή κάλυπταν τουλάχιστον επτά ποδοσφαιριστές της Ξάνθης!


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις, με μοναδικό στόχο ένα γρήγορο γκολ. Η πίεση που άσκησε απέφερε ένα πέναλτι, το οποίο όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Γ. Γεωργιάδης. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Zuela με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο άλλαξαν και τα δεδομένα της αναμέτρησης. Η Ξάνθη αναγκάστηκε να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές, αφού κρίθηκε απαραίτητο να καλυφθεί το κενό του Ζουέλα στο κέντρο της άμυνας με τον Βάλλα, ενώ δεν μπορούσε να συνεχίσει (λόγω τραυματισμού) ο Γκσμπούρνινγκ. Ο Φερνάντο Σάντος απάντησε ρίχνοντας και δεύτερο επιθετικό (Ιλιεφ) στο παιχνίδι, δεδομένου και του αριθμητικού πλεονεκτήματος της ομάδας του.
Ο σέρβος ήταν ιδιαίτερα κινητικός, δεν είχε όμως την βοήθεια που θα έπρεπε. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ, επί της ουσίας όμως οι παίκτες του Δικεφάλου επιδόθηκαν σε μια σειρά χαμένων τελικών προσπαθειών, με σπουδαιότερη το δοκάρι στο 66' έπειτα από σουτ του Ιλιεφ, ενώ στο 88' ο Λυμπερόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά σε κοντινή κεφαλιά του Σάλμον.



Το film του αγώνα........

Βράβευση του Ζήση Βρύζα από την ΕΠΟ , για την προσφορά του στην εθνική ομάδα

1'
Έναρξη αγώνα
Μεγάλη ευκαιρία με το Λάκη που βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ , από πάσα του Σάλμον , με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούει σε υπερένταση σε κόρνερ
9' Ο Ρατζίσκι με πάσα βγάζει σε πλεονεκτική θέση τον Άλβα, όμως το σουτ του τελευταίου από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει τη μπάλα άουτ.
17' Ο Μπαλάφας επιχείρησε κάτι πολύ φιλόδοξο, καθώς σούταρε λίγο κάτω απο την μεσαία γραμμή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία της Ξάνθης.
20' Σουτ του Σάλμον απο τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα πάνω απο την εστία της Ξάνθης.
24΄Κίτρινη κάρτα στον Ζουέλα
29' Μακρινό σουτ του Μπαλάφα, ο Γκσπούρνινγκ με δύσκολη επέμβαση στην αριστερή γωνία παραχώρησε κόρνερ.
34' Προσωπική ενέργεια του Baiano έξω από την περιοχή της Ξάνθης, σουτ με το δεξί, η μπάλα έφυγε άουτ.
35΄Η Ξάνθη ανοίγει το σκορ με την κεφαλιά του Ρατζίνσκι, ύστερα από την ωραία σέντρα του Άλβα

37' Σέντρα του Χαραλάμπους από τα αριστερά , ο Γκσπούρνινγκ χάνει την μπάλα και ο Ζουέλα διώχνει σε κόρνερ , πριν γίνει απειλητικός ο Λάκης
37' Μετά από προσπάθεια του Γεωργιάδη από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στο Σάλμον, αλλά εκείνος φάτσα με το τέρμα δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
41' Κίτρινη κάρτα στον Διγκόζη
45' Κίτρινη κάρτα στον Κνολ
Ημίχρονο
46' Ο Κωνσταντινίδης στην θέση του Λάκη
49' Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Κιντάνα, το σουτ του όμως απο το ύψος της περιοχής κατέληξε στα χέρια του Φερνάντεζ.
55' Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση απο τα δεξιά με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει σέντρα, Σάλμον και Ζουέλα κινήθηκαν προς την μπάλα με τον Νοτιοαφρικανό να πέφτει στο έδαφος και τον Κάκκο να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
56' 56' :Δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) για τον Ζουέλα
57' Ο Γεωργιάδης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα λίγο έξω απο το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ
58' Ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Γκσπούρνινγκ
58' Ο Βάλλας πήρε τη θέση του Κιντάνα.
61' Ο Ιλίεφ μπήκε στη θέση του Μπαλάφα.
66' Ο Ίλιεφ ελίχθηκε απο τα δεξιά της περιοχής της Ξάνθης και επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λυμπερόπουλου και απομακρύνθηκε
68' Σέντρα του 'Ιλιεφ από τα αριστερά , κεφαλιά του Μελίσση , άουτ
77' Ο Γκονζάλες στη θέση του Χαραλάμπους
81' Kίτρινη κάρτα για τον Παπαδημητρίου
82' Ο Φλίσκας στη θέση του Ρίκκα
89' Σέντρα του Γεωργιάδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Γκονζάλεζ , ο Λυμπερόπουλος μπλοκάρει.
91' Kίτρινη κάρτα στον Γκονζάλεζ
94' Λήξη αγώνα , ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ 0-1

Οι ενδεκάδες.....

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Σνάουτσερ, Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Σάλμον, Λάκης.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσμπούρνινγκ, Ρατζίσκι, Ζουέλα, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Διγκόζης, Κιντάνα, Τζωρτζιόπουλος, Ρίκα, Άλβα, Πόι.

Συνέντευξη Τύπου:

Fernando Santos:"Πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα. Η Ξάνθη αγωνίστηκε από την αρχή του παιχνιδιού για να σκοράρει, ήθελε τη νίκη. Ήταν πολύ καλά οργανωμένη και κατά βάση αμύνθηκε πολύ σωστά. Με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αυτή ήταν προφανώς η στρατηγική που επελέγη από τον προπονητή της. Εκμεταλλεύτηκε τη μία ευκαιρία που έκανε και πήρε τη νίκη. Εμείς παίξαμε επιθετικά, αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Οι παίκτες της Ξάνθης ήξεραν καλά πώς να κλείσουν τους δρόμους για να φτάσουμε στην εστία τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε ένα πέναλτι, δημιουργήσαμε και άλλες 3-4 φάσεις για γκολ. Αμέσως μετά το πέναλτι είχαμε ένα μικρό διάστημα χαλαρότητας. Δεν παίξαμε από τα πλάγια όπως θα έπρεπε, παρόλο που πιέσαμε. Μετά όμως ανεβήκαμε και πάλι και μόνο για λόγους βιασύνης δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και όχι από έλλειψη διάθεσης.

Δεν αλλάζει τίποτα στη φιλοσοφία μας αναφορικά με τους παίκτες μας. Στηριζόμαστε σε όλους αυτούς που έχουμε. Είναι κάποιος διατεθειμένος να βάλει χρήματα για να πάρουμε τους ποδοσφαιριστές που θα μας βοηθήσουν περισσότερο; Συνεχίζουμε όπως είμαστε κι αν προκύψει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον θα προχωρήσουμε. Οι ποιοτικοί παίκτες που κυκλοφορούν στην αγορά κοστίζουν για παράδειγμα 1.000.000 ευρώ. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοιες επενδύσεις. Φυσικά δεν σημαίνει ότι επειδή χάσαμε σήμερα δεν πιστεύουμε στις δυνατότητες των παικτών μας. Σήμερα έδωσαν τον ευατό τους πάλι και γι' αυτό στεναχωρεθήκαμε που χάσαμε. Σε άλλους αγώνες χάσαμε και δεν είχαμε διάθεση, δεν προσπαθήσαμε. Τότε ήμουν διπλά στεναχωρημένος. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα πάρουμε παίκτες για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφές. Το ότι σήμερα χάσαμε δεν αλλάζει τις σκέψεις μας πάνω σε αυτά τα θέματα.

Για ακόμη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει. Ήταν και πάλι μοναδική η υποστήριξή του και επιθυμώ να θυμίσω ότι μαζί θα προχωρήσουμε στο μέλλον."



Με αυτή την ήττα , ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στους 23 βαθμούς , ενώ την επόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται στο Καυτατζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή (20/1 , 19:00).

0 εξασκηθηκαν στη πληκτρολογηση:

Admin Control Panel

New Post | Settings | Change Layout | Edit HTML | Moderate Comments | Sign Out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Σταμπαρετε μας...

Επιλέξτε μέσα από τα δημοφιλέστερα "δίκτυα":

Τα banner μας...





OI ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ BANNER ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ...

TΟ Panic ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...

Για να δείτε όλα τα τεύχη του Panic

Οι τελευταίες αναρτήσεις μας...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...

 aw2  aw2 anything-but-nd Free Image  Hosting Free Image Hosting at www.ImageShack.us / BannerFans.com ballaloum ballaloum

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP